Beauty & Fashion

Mainstage gevuld met fashionshows tijdens Masters of LXRY 2019

Fashionshows en Masters of LXRY zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Namen als marlies|dekkers, Addy van den Krommenacker, Sepehr Maghsoudi, ULTRAVIOLET, Studio NK en Nora's & Aziz Bekkaoui mogen hierin niet ontbreken. Heb jij het moeten missen? Hieronder vind je een terugblik.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Goed Folk

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker, die vanaf het eerste uur aanwezig is geweest bij Masters of LXRY met zijn couture collecties, kwam dit jaar niet alleen met twee sprookjesachtige performances, maar liet ook een gevoelige kant zien op het podium. Amper een week geleden werd bekend dat Addy na faillissement een doorstart ging maken en heeft daarvoor de nodige nachten moeten doorwerken om deze show neer te zetten. “In de vijftig jaar dat ik dit werk doe ben ik nog nooit gestrest geweest, maar vanmorgen stond ik echt op met spanning”, aldus Addy van den Krommenacker kort na zijn show. “Ik wil volgend jaar april met een mooie overzichtstentoonstelling komen en dit is een voorproefje. Ik wil echt iedereen bedanken die mij in deze periode gesteund heeft. Ik las ’s avonds in bed de berichten waaruit ik echt ging denken: mensen willen dat ik doorga. En dat is de enige reden dat ik hier nu sta.”

marlies|dekkers

Marlies Dekkers wil met haar show vrouwen inspireren om hun stem te laten horen en gebruikte Billie Holiday als muze voor haar show. De vrouwen die tijdens het optreden haar lingerie droegen zijn bijna geen modellen meer te noemen, maar artiesten die Marlies’ boodschap middels een artistieke performance uitdragen.

“Ik wilde deze show afsluiten met het nummer Strange Fruit, want honderd jaar geleden werden donkere mensen nog aan bomen opgehangen. Daarom kwam ik ook eerder het podium op: ik vond het ongepast om na Strange Fruit een applaus te ontvangen. Ik wilde uitbeelden wat zij daar zingt. Ze moest voor optredens via de dienstingang naar binnen en dat wilde zij altijd in haar teksten aan de kaak stellen. Dat werd toen niet gewaardeerd… Het is een icoon en ik wil vrouwen inspireren om het lef te hebben je stem te laten horen.”

Sepehr Maghsoudi

Sepehr Maghsoudi mocht op vrijdag de reeks aan fashionshows aftrappen met zijn nieuwste collectie ‘IllusionNoir’. Voor deze collectie heeft hij zich laten inspireren door Perzische invloeden, gehuld in jaren 70 lijnenspel waarbij rekening is gehouden met het hergebruik van materialen. Op discomuziek is het voor de modellen een feestje om deze show te lopen. Veel glitter, ruitjes en af en toe een verassende twist.

“De muziek komt uit een tijdsperiode van vrede”, legt Sepehr uit, “en dat sluit mooi aan op de LOVE Edition. Peace. LXRY is voor mij een beetje thuiskomen. Je voelt de liefde, wat wederzijds is natuurlijk. Je voelt de waardering en respect. Dat geef ik graag terug aan mensen. Daarom werk ik graag ook met talentvolle modellen die nog nieuw zijn in het vak. Mensen die graag willen, komen er wel. Liefde moet je geven.”

Het was afgeladen tijdens de fashionshow van Sepehr Maghsoudi.

Nora’s en Aziz Bekkaoui

Een unieke samenwerking tussen de tassen van Nora’s en de couture van Aziz. Een kleurrijke show die je visueel en auditief alle hoeken van de kamer liet zien. De show opende met klassieke operamuziek en eindigde met rockmuziek en hitjes. Een kleurrijke performance met weelde en een koninklijk tintje. LXRY is benieuwd wat Aziz tijdens The Royal Edition gaat brengen!

Studio NK

Voor de tweede keer deed ze mee aan Masters of LXRY, maar voor het eerst kwam ze met een eigen show. Neslihan Hol toonde met haar EMPOWERMENT FW2020 collectie een serie aan luxury statement pieces, bestaande uit meerdere lagen kant en zijde-satijn. Een korte maar krachtige show. “We hadden al wat kleuren bedacht en we moesten er nog iets fancy’s aan toevoegen om er echt iets voor LXRY van te maken”, vertelt Neslihan na de show. “Het is belangrijk om de lagen te gebruiken om de power van kleding naar voren te brengen. Dat is in de hele collectie van 20 looks te zien. Ook heb ik dit jaar gekozen voor vegan leer en is fluweel weer teruggekomen wat een luxe uitstraling geeft.”

Studio NK

ULTRAVIOLET

Nog een lingerieshow die de Mainstage sierde was ULTRAVIOLET, die zorgde voor een bomvol publiek vooraan het Initium. De spring/summer collectie werd in 88 stukken op het podium getoond, bestaande uit sensuele lingerie en swimwear. “Voor de Love Edition en met oog op de feestdagen heb ik gekozen voor warme en donkere tinten en mooie kaftans wat echt het gevoel van liefde uitstraalt”, aldus Annique van der Zande, founder van ULTRAVIOLET.