People & Finance

Eén met de Afrikaanse natuur

Leven in de Savanne

Marcello en Marcella zijn de reislustige krachten achter BMS Travellers. Marcello groeide op in Zuid-Afrika. ”Als twintiger heb ik volop gereisd door de omringde landen. Dat heeft mij veel contacten opgeleverd. Zoals Bernd Michael Schotz, de toenmalige eigenaar van BMS Travellers. In 2001 namen mijn vrouw Marcella en ik het bedrijf over. Dat is uitgegroeid tot touroperator voor exclusieve reizen door de oostelijke en zuidelijke landen.” BMS Travellers regelt alles: van een tocht met een helikopter over de savanne tot aan een lunch in de bush tussen de olifanten.

Zijn hart en kunde liggen in Afrika

Marcella: ”Ik hoorde Marcello in ons kantoor weleens aan de telefoon zeggen: ‘Je moet de gasten aan de linkerkant van het vliegtuig plaatsen, want dan zien ze de zonsondergang het mooist.’ Hij wist uit zijn hoofd welke draai het vliegtuig zou maken. Zijn hart en kunde liggen echt in Afrika.”

We’re all about preservation

Marcello: “Ik ben altijd heel duidelijk tegen mijn gasten. Ja, het gaat je geld kosten, maar je reis wordt zo mooi dat het je uiteindelijk niks uitmaakt.” Marcello en Marcella zorgen ervoor dat iedereen compleet in de watten worden gelegd. Zo zorgen zij er ook voor dat je echt de omgeving kunt ervaren. ”Verder zal er altijd wel een moment buiten de comfortzone zijn.” Marcella: ”Behalve veilig moet de reis ook ethisch verantwoord zijn. We’re all about preservation.”

De mooie gebeurtenissen

Marcello en Marcella hebben prachtige ervaringen. Marcello: ”Mijn mooiste ervaring was mijn verblijf bij de gorilla’s in Congo. Op een gegeven moment kwam er een naast mij zitten om mijn hand vast te houden, prachtig. Ik ben nog bijna nooit bang geweest voor een dier. Behalve toen er een neushoorn op me afstormde. Marcella: ” Ik ben blij dat ik de meeste dingen pas achteraf hoor.  Alsnog zijn wij  echt een geworden met de Afrikaanse natuur. Ik weet nog dat ik met twee mensen uit de Masai-stam bij een waterpoel zat, terwijl er een leeuwin achter ons water kwam drinken.”

LXRY paspoort Marcello & Marcella

Marcello en Marcella vertellen meer in het interview in het LXRY magazine #31. Hier kun je ook de favoriete adresjes, definitie van luxe, droomvakantie en andere LXRY tips vinden. LXRY magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

bms-travellers.nl