Wining & Dining

No-table Restaurant 212: “Gasten hebben een naam en gezicht”

Een nieuw avontuur

Sinds januari zijn ze voor zichzelf begonnen. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot lieten Bord’Eau, dat ze naar twee sterren hebben gekookt, achter zich en gingen een nieuw avontuur aan: no-table restaurant 212 aan de Amstel, waar de gasten een naam en een gezicht hebben. “Ik begroet de mensen al bij binnenkomst.”

In gesprek met de heren

Hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer gaat in gesprek met de heren. Wat inspireert hen? Wat willen ze neerzetten? Hoe combineren ze hun drukke werkleven met hun familie? Je leest het allemaal in LXRY Magazine #33. We geven online vast een aantal quotes weg. Benieuwd naar de volledige tekst? LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Gezelligheid

Richard: “Gisteren gingen de laatste lunchgasten pas om half zeven weg. En als ik ze niet had weggestuurd, hadden ze er nog langer gezeten. Dat heb ik nog nooit ergens anders meegemaakt. Het is gewoon gezellig. Dit is wat we wilden en dat is gelukt”

Vertrouwen

Thomas: “We bemoeien ons niet met alles wat de ander doet. Je kunt wel continu een weerwoord hebben, maar dan krijg je twee haantjes en dat gaat niet werken. Je moet vertrouwen in de ander hebben”

Sfeer

Richard: “Bij Bord’Eau liep ik na een compleet servies half dwaas het restaurant in, waar een heel andere sfeer hing, en dan vroeg ik aan de tafels: ‘Was het lekker?’ Dat was heel raar. Hier heb je meteen die klik, en je groeit in de middag of avond. Je leert mensen echt kennen”

Naam en gezicht

Richard: “Vroeger kookten wij voor tafel 11, nu koken wij voor mensen die een naam en gezicht hebben. Wat vinden zij leuk en wat niet? Dat is veel interessanter. We googelen iedereen en proberen alles over ze uit te vinden”

Focus

Thomas: “Ik zou mezelf helemaal niet slim vinden als ik nu tegen jou zeg dat we dat gaan doen. Maar je bent altijd aan het nadenken. Het komt allemaal wel. De focus eerst op dit”

Tekst: Bart-Jan Brouwer | Fotografie: Esther Quelle