LXRY’s Issue met Halina Reijn nu te koop

“Soms denk ik: ik ben uitgedanst”

Ze schittert in het ene na het andere stuk van Toneelgroep Amsterdam en is bezig met verschillende filmproducties, waarvan één in Chili. Maar het kost haar steeds meer energie om te spelen, omdat de onbevangenheid er niet meer is. “Er is een soort vuur, wat zich misschien vertaalt in recalcitrantie en puberteit, van niet meer alleen uitvoerend willen zijn, een diepe behoefte om te creëren.” En dus gaat de ‘actrice van het schreeuwen en huilen en blootgaan’ debuteren als regisseur en een productiebedrijf oprichten met hartsvriendin Carice van Houten. Groot interview met actrice Halina Reijn (1975), die zich ook voor de voicerecorder blootgeeft. Halina: “Ik houd heel erg van luxe, van sterreneten, champagne, dure kleding, exclusieve hotels… Het is allemaal bullshit en toch kan ik er heel erg van genieten. Ook van kamperen in de regen hoor, maar luxe heeft een instant effect. Als je heel erg moe bent en je gaat twee dagen naar Huis ter Duin, dan weet je: ik kan me gewoon achterover laten vallen en me laten pamperen”

Verder in LXRY 23

In LXRY 23 dus een exclusieve fotoshoot met Halina Reijn (by Rahi Rezvani) en groot interview met deze ‘actrice van het schreeuwen en huilen en blootgaan’. Verder interviews met Beau van Erven Dorens, Bram Moszkowicz, designer Joris Laarman en kunstenares Lita Cabellut. Verder: de insideradresjes van Berlijn, backstage @ TEFAF, op reis door de Chinese provincie Sichuan en een rijimpressie met zowel de nieuwe Porsche 911 als de McLaren 570S uit.

Blader hieronder door LXRY voor een sneak preview. Het volledige interview met Halina lees je in het magazine, hier te bestellen.

Fotografie Halina Reijn: Rahi Rezvani

Meer People & Finance