People & Finance

Remy Bonjasky:
"Let's get ready for the next round"

Het mag weer. Eindelijk. We moeten (lees:mogen) er allemaal weer aan geloven. Vanaf 1 juli gaan de sportscholen weer open. Afgelopen januari opende voormalig drievoudig K1-kampioen Remy Bonjasky, na een eerste vestiging in Almere, een high-end fight, fitness en health gym in Hilversum. In de Bonjasky Academy kan men bijna weer terecht voor kickboks-, MMA-, boks-, fitness- en personal trainingen welke nu nog even buiten worden gegeven. LXRY's hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer ging langs voor een clinic, die gegeven werd door Remy zelf. Maar voordat we de bokshandschoenen aantrokken, gingen we even om tafel met de oud-kickbokser.

Tekst: Bart-Jan Brouwer
Online redactie: Mical Joseph
Beeld: Jeroen Oosterveld

“Mijn doel is om meerdere Bonjasky Academy’s over het hele land te verspreiden”, zegt Remy. “Mijn ervaring in de vechtsport heeft mij veel sterker gemaakt als persoon. Ik voel me happy en heb meer zelfvertrouwen als vroeger. Ik wil anderen de kans geven dat ook mee te maken. Bovendien kan de volgende generatie de discipline gebruiken die je in de topsport meemaakt. Krijg je een keer een tik in het leven? Sta op en probeer het weer, en weer en weer.” Gevraagd naar het grote verschil met andere fitnessscholen, antwoordt Remy: “Wij hebben ook loopbanden, roeimachines en andere fitnessapparaten, maar zijn meer gericht op vechtsport. Neem de indeling van de Bonjasky Academy in Almere: die bestaat uit 500 vierkante meter aan fitness en 700 vierkante meter aan vechtsport.”

Ready to rumble, Bart-Jan?

“Een prachtige locatie, waar je bovendien makkelijk je auto kwijt kunt. De gym is vooral gericht op vechtsport, dat blijkt wel uit het grote aantal bokszakken dat daar hangt. Met Remy een uurtje in de ring was zeer leerzaam. Hoewel ik niet het Mike Tyson-gen heb, toonde hij het geduld om mij enkele aspecten van de sport bij te brengen, van een linkse directe tot een uppercut. Mooie plek om te jezelf te builden.”

Remy: “Als vechtsporter ben je ook gebaat bij roeien, joggen, fietsen, zwemmen: al die verschillende soorten conditietraining heb je nodig om zo compleet mogelijk te worden. In de ring ben je niet alleen met je handen bezig, maar ook met je voeten; niet alleen fysiek bezig, maar ook mentaal. Je hele lichaam werkt mee.” De nieuwe vestiging in Hilversum is met 450 vierkante meter weliswaar kleiner, maar biedt wel alle faciliteiten om maximaal te trainen, zoals de nieuwste apparatuur van Technogym, een ring en twintig bokszakken. Luxe met een rauw randje: helemaal on-trend. Zowel recreanten als beginnende en meer ervaren (vecht)sporters kunnen er terecht; voor ieder is er persoonlijke begeleiding. Daarnaast worden er ladies only en jeugdtrainingen aangeboden. Next? “De volgende vestiging komt waarschijnlijk in Amsterdam. We hebben een geweldige locatie, alleen de contracten moeten nog worden getekend.”

De huidige situatie

“Na het horen van het nieuws van premier Rutte zijn wij zeer verheugd en kijken wij uit naar 1 juli dat de sportscholen weer open mogen. 1st of July, we are opening again, let’s get ready for the next round!

Tot 1 juli blijft Bonjasky intensieve groepslessen aanbieden voor de leden om ze te blijven stimuleren en motiveren om te blijven bewegen. Beweging en een goede gezondheid zijn namelijk de bouwstenen van een sterk immuunsysteem, wat je natuurlijke schild is tegen het Corona virus. Het nieuwe online programma genaamd “FightBody” is voor iedereen die aan zijn conditie, techniek en kracht wil werken. Dus ook jij kan meedoen voor een week, maand of een jaarabonnement om zo door te blijven trainen vanuit je woonkamer of eigen tuin. Veel bedrijven bieden dit programma nu ook aan voor hun werknemers, want: hoe fitter de medewerker is, hoe productiever.

Beluister ook het podcastgesprek van de serie ‘Ondernemen in tijden van corona’ waar Yves Gijrath in gesprek gaat met Remy.