Art & Design

LXRY TV: Throwback naar TEFAF

Over precies een week is het zover, het moment suprême voor vele kunstenthousiastelingen, het ware walhalla voor liefhebbers van pracht en praal: TEFAF gaat van start. De meest prestigieuze kunstbeurs showt met ’s werelds beste galeries Oude Meesters, moderne kunst, antiek, design en klassieke oudheden.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Herman van Heusden

TEFAF

Het MECC in Maastricht staat tijdens TEFAF in het teken van kunst en de beurs brengt internationale allure met zich mee. Kunsthandelaren en liefhebbers komen van heinde en ver om net dat een pareltje te bewonderen of misschien wel aan te schaffen.

De kunst van vernieuwing

Met de vele Oude Meesters en klassieke kunst wil het niet zeggen dat de beurs niet meegaat met haar tijd. In dit digitale tijdperk is het daarom van belang dat ook TEFAF inspeelt op de tendens. Kunst wordt interactiever en digitaler. Voor het eerst zal exposant Daniel Crouch Rare Books een virtual reality tour aanbieden voor de liefhebber. Door middel van een Oculus Rift duik je als het ware in een 460 jaar oude kaart van Amsterdam.

Exposanten

Een van de pareltjes op de beurs is een poppenhuis wat 250 jaar oud is: Anna Maria Trips Poppenhuis. Het antieke poppenhuis werd gemaakt rond 1750 in Groningen en de eerste eigenaar was Anna Maria Trip. Voor het eerst dit jaar doet exposant juwelenmaakster Cindy Chao mee aan TEFAF. De groten der aarde dragen haar mooie, unieke creaties met trots. Zo ook Julia Roberts tijdens de Oscaruitreiking.

LXRY TV

Irene van de Laar deed vorig jaar voor LXRY TV verslag van de kunstbeurs en sprak daar onder andere met TEFAF-woordvoerder Diana Cawdell over digitalisering en kunst. Klik voor het hele LXRY TV verslag van 2018 hier.