Jewels & Watches

Zoals het klokje bij SAHH tikt, tikt het nergens

Vooraanstaande horlogemerken stalde tijdens de Salon d’Amsterdam de la Haute Horlogerie hun paradepaardjes uit bij GASSAN. Voor de 11e keer vond het horlogefestijn plaats waar menig horlogeliefhebber diverse pareltjes bewonderden.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: GASSAN

A Piece of Art

Gerenommeerde merken zoals onder andere Audemars Piguet, IWC, Cartier en Jaeger-LeCoultre presenteerden hun novelties op de salonbeurs. De horloges werden direct aan de klant gepresenteerd. Tijdens de avond werd er een bijzondere onthulling gedaan: een horloge van Jaeger-LeCoutre met op de wijzerplaat De Nachtwacht van Neerlands oude meester Rembrandt.

IWC presenteerde haar nieuwe horloge. Door de kleurencombinatie van zowel de wijzerplaat als de horlogekast, doet het horloge denken aan de interieurs van de oude Britse gevechtsvliegtuigen Spitfires in de jaren’40. De Royal Oak van Audemars Piguet was ook van de partij. Audemars Piguet lanceerde de eerste versie in 1972 en sindsdien zijn er een aantal versies gelanceerd. Op SAHH was de nieuwste Royal Oak te bewonderen.

Audemars Piguet - Royal Oak.

Pilot's Watch Perpetual Calendar Chronograph Edition Le Petit Prince.

LXRY TV

Zangeres Dewi Pechler zong de sterren van de hemel, terwijl genodigden onder het genot van een hapje en een drankje genoten van de sfeervolle ambiance bij GASSAN. Presentator Tessa Deurloo was erbij voor LXRY TV en bewonderde zelf ook wat uurwerken.