Travel & Experiences

Het nieuwe reizen heet maatwerk

Scrollen door je vakantiefoto's, wegdromen bij de avonturen die je hebt beleefd in verre warme landen, mijmeren over wat hopelijk binnenkort weer voorzichtig met potlood in de agenda kan staan: een trip naar een tropisch oord. In LXRY Travel: With love from... dromen we vast vooruit. Deze week neemt Harco van Uden van ExperienceTravel ons mee.

Fogo Island Inn

Blijf gezond, plan nu, reis later

Het zijn hectische tijden en ook de reisbranche deelt in de malaise. Harco van Uden, CEO van ExperienceTravel, merkt echter terecht op dat er desondanks talloze lichtpuntjes te noteren zijn. Van hartverwarmende reacties van trouwe klanten tot de positieve kracht van reisplannen maken. “De eerste weken dat het coronavirus in Nederland de kop op stak, waren zeer hectisch”, vertelt van Uden. “Het repatriëren van klanten in het buitenland, maar ook het annuleren en omboeken van boekingen in de nabije toekomst vergden veel van zowel onze medewerkers als van onze klanten. Beiden wil ik echter een groot compliment maken. Onze medewerkers voor hun tomeloze inzet en anticipatievermogen en onze klanten voor hun geduld, begrip en vertrouwen. Met kaartjes, bloemen en zelfs chocola lieten klanten weten dat ze ons steunden. Dat is hartverwarmend.”

Sossusvlei, desert dining

Reisplannen maken mag en kán gewoon

Momenteel is er een nieuwe periode aangebroken. Men durft weer vooruit te kijken. “Niemand weet nog hoe, waarheen en vooral wanneer we weer kunnen reizen, maar onze klanten zijn hierdoor niet minder reislustig geworden. Integendeel, er worden volop reisplannen gemaakt en we zijn achter de schermen dan ook druk bezig met het samenstellen van het reisaanbod voor na de crisis.” In het post-coronatijdperk zal ook de reiswereld er voorlopig anders uitzien. Een groot voordeel voor ExperienceTravel is dat het niet afhankelijk is van grote hotels. “Bij ons is iedere reis uniek en op maat samengesteld naar de wensen van de reiziger. Desgewenst kunnen traditioneel drukke landen dus gemeden worden. Daarbij zijn onze accommodaties en lodges kleinschalig en zeer luxueus van aard, waardoor men in alle rust van een onvergetelijke reis kan genieten.”

Wilt je met een gerust hart reisplannen maken voor later dit jaar of alvast voor 2021? Neem hier een kijkje en laat je inspireren. Ervaar bijvoorbeeld het moderne sprookje van het Canadese Fogo Island Inn of begeef je in het hart van de oudste woestijn van Namibië in de Sossusvlei Desert Lodge.