Travel: St. Moritz

waar de wintersport ooit begon…

Volgens de verhalen zou het Zwitserse St. Moritz de oorsprong zijn van de wintersport zoals wij deze vandaag de dag kennen. Eind 19e eeuw overtuigde hotelier Johannes Badrutt hier namelijk een paar Engelse zomergasten om de wintermaanden door te brengen. Daarmee werd onder de Engelse elite de trend gezet om het dorp te blijven bezoeken. Vandaag de dag staat het nog steeds bekend als één van de meest populaire en luxe wintersportbestemmingen. De hoofdplaats van Engadin is met zijn hoogte van 1822 meter vrijwel altijd verzekerd van vers besneeuwde bergtoppen. Het dorp wordt bovendien gemiddeld 322 dagen per jaar overgoten met zon, wat de bruisende “champagne-atmosfeer” ten goede komt. Scroll naar beneden voor tips & foto’s.

where to stay: suvretta house

Het moge geen wonder heten dat St. Moritz is afgeladen met prestigieuze hotels en high end chalets. Zoals het aristocratisch aandoende Suvretta House, dat na 5 uur een tenue de ville dresscode hanteert. Het Suvretta werd in 1911 in belle époque-stijl gebouwd door hotelpionier Anton Bon. Voor de nodige ontspanning na een dag op de latten te hebben gestaan, kun je er terecht in een uitgebreide wellness van 1700 vierkante meter.

where to dine:  burmann’s chesa pirani**

Bij het Burmann’s Chesa Pirani dineer je op tweesterren niveau onder leiding van Daniel Bumann-Jossen. De benodigde ingrediënten van het restaurant worden ingekocht bij lokale boeren. Het levert hoogstaande kwaliteit op van Alpenrundvlees, lam, kalf, konijn en zoetwatervis.

where to nightlife: whiskeybar in Hotel Waldhaus am zee & the king’s club

St. Moritz biedt een rijk aanbod aan elegante bars, lounges en clubs. Het zal weinig moeite kosten om een goede après-skibar te vinden. Whiskey fans kunnen een bezoek brengen aan de meest uitgebreide whiskey bar ter wereld, het Hotel Waldhaus Am Zee. Maar mocht je in het Suvretta House verblijven, kun je natuurlijk ook een bezoek brengen aan het veelbelovend klinkende The King’s Club – een welbekende nachtclub in de regio.

Where to be seen: Snow Polo World Cup

Sneeuw. Paarden. Polo. Cartier. Veel chiquer wordt het niet… Sinds 1985 is St. Moritz host van het jaarlijkse Snow Polo World Cup, een toernooi voor polo in de sneeuw. Op het meer van Sankt Moritz spelen vier High Goal teams om de Cartier Trophy. Dit jaar vindt het evenement plaats van 27 t/m 29 januari 2017.

where to shop: via serlas

In een upscale ski-oord mag een upscale winkelstraat niet ontbreken. St. Moritz biedt genoeg ruimte voor luxe aankopen op Via Serlas. Van Jimmy Choo tot Gucci en Louis Vuitton, alle high end merken zijn hier te vinden. Maar behalve de usual suspects op fashion gebied vind je er ook stijlvol interieur, edelstenen, juwelen en delicatessen.

Meer Travel & Experiences