LXRY Travel: The Alpina Gstaad

gstaad

Kort geleden plaatsten we nog een mooie fotospread van The Palace Hotel in Gstaad – een verblijf met een exterieur dat je doet geloven alsof het een kasteel uit een Disneyfilm betaamt. Maar omdat we bij LXRY overtuigd zijn dat je nooit genoeg mooie hotels kan hebben gezien, presenteren we bij een andere parel uit Gstaad: The Alpina Hotel. Deze favoriet is rechtstreeks afkomstig uit de Winter Hotels van de LXRY List.

skiparadijs van princess di & co

Je vindt Gstaad in de gemeente Saanen, op een hoogte van 1050 meter in het gebied Berner Oberland, Zwitserland. De charme van deze locatie is met name te wijten aan het feit dat alle huizen in chaletstijl zijn gebouwd. Het toevluchtsoord voor aristocraten en jetsetters ontwikkelde zijn bestaansrecht met frequent bezoek van onder andere Prince Charles, Princess Diana, Elizabeth Taylor, Julie Andrews en Roger Moore.

cristal

Ondanks zijn bijzondere status werden er in Gstaad maar liefst in honderd jaar tijd geen nieuwe luxe hotels meer gebouwd. Toen The Alpina Gstaad ten tonele kwam, waren de verwachtingen dus gespannen. De bouw werd in 1995 gestart op voormalig gebied van het met de grond gelijk gemaakte Grand Hotel Alpina. Met strikte Zwitserse regelgeving werden de architecten geacht om het ontwerp te laten aansluiten op de authentieke bestaande omgeving. Het totaalplaatje kostte een slordige € 317.000.000, wat het gemiddelde van de 56 kamers per kamer brengt op een een bouwkostenpakket van € 5.600.000. Pas in na 17 jaar, in 2012, kon The Alpina dan eindelijk uit de steigers worden gehaald. Naar verluid stuurde eigenaar en projectontwikkelaar Marcel Bach flessen Cristal Champagne naar de omringende bewoners die hadden geklaagd deze verschijning.

alpinestijl

Zoals zijn naam voorspelt ademt het Alpina Hotel een Zwitserse Alpinestijl, met materialen zoals marmer, zandsteen en hout. Een romantiek die stijlvol wordt afgewisseld met moderne vormen en materialen. Het interieur bestaat uit meubels van onder andere B&B Italia, Lindley and Gervasoni. De verlichting – waaronder nachtlampjes in de vorm van een koeienbel – werd onder handen genomen door Pinto Paris en Lorenzo Tondelli. Behalve een privébioscoop is er in het Alpina een Japans Restaurant te vinden, een Cubaanse sigarenbar, een Six Senses Spa en royaal buitenzwembad.

Als je bij een blik op onderstaande foto’s nog niet overtuigd bent om Gstaad te bezoeken, weten we het niet meer. Scroll snel verder.

Meer Travel & Experiences