LXRY spreekt Jaap Stam

jaap & lxry

Nu in LXRY Magazine, een interview met oud-profvoetballer en trainer Jaap Stam. Na een bezoek aan de ochtendtraining, sprak LXRY Jaap en zijn vrouw Ellis in het Madesjki Stadium, de thuisbasis van zijn club. “Super om weer in Engeland te zijn.” 

Vind hier een preview van het gesprek dat hoofdredacteur Bart-Jan brouwer voerde met Jaap en zijn vrouw.

35 miljoen van manchester

In 1996 kwam Jaap bij PSV, waar hij meteen landskampioen werd. LXRY vraagt Ellis hoe het voelde om vrouw van een profvoetballer te zijn. “Toen in 1997 Manchester United 35 miljoen gulden voor hem bood, keken we elkaar aan de keukentafel aan en hebben we heel hard gelachen. Omdat ik hem thuis niet zie als voetballer.”  

meest gevaarlijke verdediger van italië

Een tijd lang stond de boomlange Jaap bekend als de beste verdediger van Italië. Die onverzettelijkheid en hardheid in het spel straalde hij ook meer en meer qua looks uit. Kale kop, brok beton. “Als je haar uitvalt, dan kun je het erop laten zitten, maar dan ziet het er niet uit, haha. (…) En ja, dan krijg je een bepaalde uitstraling. Ik was misschien een harde verdediger, maar niet een gemene. Ik probeerde alles op de Nederlandse manier, dus voetballend, op te lossen.”  Op de vraag met welke spits hij het meeste moeite heeft gehad, zegt hij: “Het maakte mij eigenlijk niet uit of ik een kleine rappe of een stevige trage spits tegenover me had. Het hing er meer vanaf hoe ik me die dag voelde.”

premier league

De Oranje-veteraan greep het seizoen 2016-2017 als trainer van Reading FC nét naast promotie naar de Premier League: in de play-off finale verloor zijn team na strafschoppen.“De Premier League is een doel, en het zou natuurlijk mooi zijn als we dat met Reading kunnen bewerkstelligen. Uiteindelijk wil ik, net als speler destijds, met de absolute top gaan werken. Manchester United zou natuurlijk geweldig zijn. Maar dat hoeft niet morgen al.” 

Klik op de foto’s voor een impressie. Het volledige interview vind je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Bart-Jan Brouwer | Fotografie: John van Helvert

Meer People & Finance