Travel: All time favorite Zuid-Afrika

Oost, West, Kaap, best

Vraag een wereldreiziger naar zijn favoriete bestemming, dan komt er in veel gevallen Zuid-Afrika uitrollen. Logisch. Want de voormalige Nederlandse kolonie heeft alles te bieden. Fantastische vlaktes met de Big Five, fenomenaal eten in Kaapstad, culturele overleveringen, de beste wijnhuizen, zwemmen met witte haaien… En als je érgens luxe kunt vinden op het Afrikaanse continent, dan is het wel hier. Lees hier een preview van het exclusieve reisverslag dat verscheen in LXRY magazine 29.

sporen van de apartheid

Wie naar Kaapstad gaat, kan niet om de geschiedenis heen: overal word je ermee geconfronteerd. Robbeneiland is vooral bekend als de plek waar Nelson Mandela en de andere antiapartheidsstrijders gevangen hebben gezeten. Begin 17e eeuw werd het door de V.O.C. tot strafkolonie bestempeld. Ontsnappen was onmogelijk, simpelweg omdat het water veel te koud was. De vrolijke gekleurde huizen in in Bo-Kaap zijn tevens een historisch souvenir. Bij het afschaffen van de apartheid pakten de bewoners de verfkwast om zich af te zetten tegen de voornamelijk witte koloniale architectuur.

animal kingdom

Voor de klassieke safaritocht kun je in Zuid-Afrika terecht in de prachtigste natuurgebieden zoals het Krugerpark en Madikwe Game Reserve. Je spot er alles wat je in The Lion King voorbij hebt zien komen. Apen, giraffen, leeuwen, cheetas, olifanten, de echte natuur. Maar aan de kust is er ook genoeg bijzonder gedierte te spotten. Cage diving is een populaire activiteit waarbij je in een kooi onder water de witte haai in volle glorie kunt bewonderen. En behalve de kuddes zeehonden op Robbeneiland leeft hier ook een dier dat je minder snel zou verwachten: de pinguïn. Op een half uurtje rijden van de Kaap, in de buurt van Simonstad, ligt Boulders Beach, een beschut strand waar duizenden kleine pinguïns leven.

gastronomisch zuid-afrika

Een van de meest geprezen restaurants in de West-Kaap is Colombe in Constantia. Het is door TripAdvisor zelfs uitgeroepen tot het op één na beste fine dining restaurant van Afrika. Ook de rijke druivencultuur van het land heeft wereldfaam. In de uitgestrekte wijnlanderijen vind je meer dan honderdtwintig boerderijen, zoals La Grande Provence en Boschendal.

All Over Tours

Deze special in het magazine is mede mogelijk gemaakt door de exclusieve travel organisatie All Over Tours. Speciaal voor LXRY lezers hebben zij een 15-daags arrangement samengesteld door Zuid Afrika voor een speciaal tarief. Bekijk hier de aanbieding.

De volledige reportage vind je het in magazine, hier te bestellen.

allovertours.nl

Fotografie: John van Helvert

Meer Travel & Experiences