Wining & Dining

LXRY Lunchtafel met Tatum Dagelet

Een balans tussen haute cuisine en een prettig gesprek, wie wil dat niet? Tijdens een serie culinaire ontmoetingen schuiven stuntproevers Rijk de Gooijer en Floris Kapelle aan voor een uitbundig noenmaal. Dit keer vond de lunch plaats in restaurant ‘t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en gingen de heren in gesprek met de veelzijdige Tatum Dagelet.

Tekst: Floris Kapelle en Rijk de Gooijer
Redactie: Annelies Keus
Fotografie: Esther Quelle

“Voor mij is eten verbinding en liefde”

Onder het genot van bijzondere gerechten van chef-kok André Gerrits en een goed glas wijn vertelt Tatum over haar liefde voor eten, haar gekste tv-ervaring en haar programma op NPO3 over zes jongeren die de strijd aangaan met hun eetstoornis. “Vreselijk om te zien dat voor deze mensen eten een oorlog is. Ze zijn bang voor een banaan, bang voor een avocado. Ze moeten leren weer normaal te eten en een sociaal leven op te bouwen.”

Eten is genieten

Of Tatum zelf ook kookt? “Iedere dag!” Haar liefde voor eten is ontstaan nadat ze zelf op ontdekkingsreis is gegaan. Inmiddels heeft ze vaste trucen en haalt ze inspiratie uit zowel de Italiaanse als de Thaise keuken. “Ik heb een keer een sapkuur gedaan, puur om te reinigen. Na een dag dacht ik al: Ik word helemaal gek van de trek. Ik wist ineens: Ik ben m’n levensvreugde kwijt.” Voor Tatum is eten verbinding, liefde en intens genieten. Lekker een wijntje met bitterballen bijvoorbeeld.

HELLO GENIUS

Ben je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Het complete interview met Tatum Dagelet lees je in LXRY magazine #36. Deze is verkrijgbaar via onderstaande link. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36