LXRY luncht met Anouk Smulders

Anouk smulders

Een fijne balans tussen haute cuisine en een prettig gesprek, wie wil dat niet? Tijdens een serie culinaire ontmoetingen schuiven stuntproevers De Gooijer & Kappelle aan voor een uitbundig noenmaal. In de nieuwste LXRY, onder het gast hoofdredacteurschap van Winston Gerschtanowitz, deelt het duo de dis met Anouk Smulders. Hieronder geven we je daarvan een klein voorproefje.

Lekker en gezellig

Er kruipt een amuse van krokante langoustine, komkommer en chorizo voorbij. Anouk is onder de indruk. (…) “Ja, het oog wil ook wat. Dat gaat samen met lekker. Net als met vrouwen. Als ze er lekker en gezellig uitzien, da’s een goeie combi! Mooi is het halve werk.”

van krokodil tot kikkerbil

Uiterlijk is niet alles, maar wel prettig, vindt Anouk. (…) “Ik word sowieso heel gelukkig van eten. In mijn tijd als fotomodel kon het niet op. Elke avond uit eten, de beste restaurants. Zo leerde ik van alles proeven. Lang tafelen. Daar houd ik van. (…) In mijn modellen-tijd moest ik mijn best doen om aan te komen. Ik probeerde alles, van krokodil tot kikkerbil.”

Dutch Beauty

Topmodel, hoe word je dat, wil Rijk weten. Anouk: “Simpel, een man op het station zei: ‘Jij moet naar Parijs, jij moet model worden.’ Ik heb veel slechte pick-up lines gehoord, maar deze was nieuw voor me. Het heeft wel gewerkt.”

Het volledige interview lees je in het magazine, beschikbaar in de winkel of hier te bestellen.

Tekst: Floris Kappelle & Rijk de Gooijer | Fotografie: Esther Quelle 

Meer People & Finance