Travel & Experiences

LXRY List
Best of Belgium: Antwerpen

De bourgondische inslag van de Belg levert menig niet te passeren adresjes op. Denk aan geweldige restaurants, verleidelijke etalages en lekkere logeerplekken. Dit zijn de beste hotspots van Antwerpen.

Tekst: Margo Vansynghel

Gulde Schoen, Melkmarkt 37-39 Antwerpen

Aan boetiekhotels in Antwerpen geen gebrek, maar suitehotel Gulde Schoen steekt er met dak en goten bovenuit. Omdat de negen suites luxueus zijn ingericht, maar vooral omdat het hotel uitblinkt in de kwaliteit van zijn services. Van de haard die aangestoken wordt voor aankomst, butlerservices, massageservices tot de persoonlijke bediening, hier zitten alle details goed. Dat geldt trouwens eveneens voor de bijbehorende bar The Gilded, waar het in een al even chic decor vertoeven is.

Deguldeschoen.be

Ook leuk om te lezen: LXRY’s hidden hotspot The Jane Table Antwerpen

August, Jules Bordetstraat 5 Antwerpen

Het concept van August, de nieuwe luxebestemming van Antwerpen, valt amper samen te vatten. In het knap gerenoveerde voormalige Augustinessenklooster, gelegen naast sterrenrestaurant The Jane, vind je namelijk een gloednieuw luxehotel met 44 kamers, bar, restaurant, boetiek én welnesskliniek. Namedroppen is hier wel even toegestaan: niemand minder dan Nick Bril roert er in de potten, en het interieur en tafelservies zijn van de hand van internationaal gewaardeerde designer Vincent Van Duysen.

August-antwerp.com

Guesthouse Cabosse, Sanderusstraat 19 Antwerpen

Dit nieuwe logeeradres in Antwerpen, gelegen in een statige, gerenoveerde herenwoning uit de negentiende eeuw, telt niet meer dan vier elegante suites. Die zijn ingericht in eclectische, oriëntaalse stijl met luxueuze decoratieve details als gouden schouwspiegels, Thais zijde, zwart marmer en zelfs een stuk van de boot waarmee Jacques Brel destijds naar de Marquesaseilanden zeilde. Dankzij de moderne binnentuin met natuurlijk aangelegde zwemvijver alsook een poolhouse met sauna en hamam, dé ideale stek om even weg van alles te zijn, midden in de stad.

Cabosse.be

LXRY List 2020

Zoek je meer unieke hotspots in de Benelux? Of de beste plekken om te shoppen? Onze connaisseurs van het goede leven verzamelden de beste plekjes voor jou in het prachtige koffietafelboek LXRY List.