People & Finance

LXRY Legend of the Week:
Lars van Engelen

Wekelijks wordt een 'LXRY Legend of the Week' uitgelicht. Een Legend is member van de LXRY League. LXRY League is onderdeel van LXRY Media Group. Toetreden tot dit unieke en exclusieve genootschap is uitsluitend mogelijk met een aanbeveling van een bestaand lid of na goedkeuring van de Toelatingscommissie. LXRY League opent deuren naar diverse premium services en League events.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Snippe Projecten

Oorsprong

Lars kreeg al op jonge leeftijd het advies van zijn opa om het vastgoed in te gaan. Hij volgde dit advies op en maakte de wereld van vastgoed zich eigen. Nu op 34-jarige leeftijd is Lars van Engelen projectdirecteur bij Snippe Projecten en partner in de gebiedsontwikkeling Hyde Park. Recent is hij tot Vastgoed Young Talent 2019 verkozen door Vastgoedmarkt en Funda in Business.

Vastgoed

Na zijn middelbare school begon Lars met de studie Vastgoed en Makelaardij. Na deze studie beleefde Lars een gouden tijd in Engeland. “Hier deed ik een Master Real Estate Management aan de University of Greenwich. Omdat het crisis was toen ik terugkwam uit Engeland, ben ik nog een Master in Finance gaan doen in Groningen. Deze studie maakte ik niet af omdat ik bij CBRE kon starten.”

Snippe Projecten

Vanaf dit moment ging het hard. André Snippe van Snippe Projecten contactte Lars om bij hem aan de projecten Campus Diemen Zuid en Holland Park te werken. Hij hield zich bezig met de marketing en sales van project Holland Park. Sinds twee jaar zijn de twee heren, samen met IC Netherlands, hun partner in het project, bezig met de gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp. We werden erop gewezen dat er veel leegstand was. Na een bezoek op locatie zagen we de enorme potentie. Aan een station, op vier minuten van Schiphol, twaalf minuten van de Zuidas en binnen de Metropool Regio Amsterdam. In Hyde Park maken we een prachtige stadswijk met bijna 4.000 premium appartementen en veel levendigheid door het grote aanbod aan voorzieningen en horeca”.

Niet alleen André Snippe zag wat Lars in z’n mars heeft. De branche merkte Lars zijn drive ook op. Afgelopen juni nam hij de Vastgoed Young Talent Award 2019 in ontvangst. “Uit 25 high potentials was ik geselecteerd voor deze prijs. Er waren verschillende onderdelen waarop we werden beoordeeld, zoals het schrijven van blogs, een presentatie houden en het participeren in een debat. Het winnen van deze prijs heeft veel deuren voor mij geopend waar ik ontzettend dankbaar voor ben.”

Toekomst

Het jaar 2019 is voor Lars het begin van het volgende grote hoofdstuk, project Hyde Park speelt daar een grote rol in. “Ik heb de afgelopen tijd een enorm dynamische periode beleefd, maar omdat ik met mijn passie bezig ben, voelt het totaal niet als werk. Dit gevoel wil ik voor altijd vasthouden. Ondernemen is voor Lars beslissingen durven maken, strategieën bedenken en vooral op het instinct afgaan. Hij volgt altijd zijn onderbuikgevoel. “En als je ergens in gelooft, ga er dan all the way voor.”

LXRY League

Ook LXRY League Member worden? Mail voor je aanvraag naar info@lxry.nl.