People & Finance

LXRY Legend of the Week:
François Verhoeven

Wekelijks wordt een 'LXRY Legend of the Week' uitgelicht. Een Legend is member van de LXRY League. LXRY League is onderdeel van LXRY Media Group. Toetreden tot dit unieke en exclusieve genootschap kan alleen op uitnodiging en opent deuren naar diverse premium services en League events. Deze week gaat LXRY in gesprek met François Verhoeven van Ibiza Estates.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Ibiza Estates

Francois Verhoeven, CEO Ibiza Estates

De pareltjes van Ibiza

Ibiza Estates helpt klanten aan hun droomhuis in het luxe segment. “Voor onze Nederlandse en Belgische clientèle is het fijn dat we een Nederlandse partij zijn die assisteert bij het zoeken op Ibiza. En als wij het droomhuis niet kunnen vinden, dan bestaat het niet.” CEO François is ondernemer in hart en nieren. “Ik heb nooit voor een baas gewerkt en altijd zelf handelgedreven. In mijn tienerjaren had ik al een goedlopende business met de verkoop van kleding.”

Snel volwassen worden

De ondernemer studeerde ondertussen ook Small Business in Haarlem. In het laatste studiejaar gebeurde er iets desastreus wat zijn leven in één klap veranderde. “Mijn vader reed in Zuid-Duitsland een ravijn in en brak elk bot in zijn lichaam. Hij overleefde het ternauwernood en heeft twee jaar moeten revalideren. Daarom moest ik op 21-jarige leeftijd de zaak overnemen: het evenementenbureau HV Productions (red: heet nu Pink Orange) in Eindhoven. Door dit auto-ongeluk kreeg ik een versnelde cursus in volwassen worden.”

“Ik was de eerste in de wereld met transportable garderobe kluisjes op festivals”

Een geluk bij een ongeluk

In 2000 kwam de vader van François weer langzaam terug de zaak in. Een jaar later, in 2001, gebeurde het drama op Dance Valley. Tijdens de laatste uren van het festival in Spaarnwoude ontstond er een enorme storm, waarbij de 90.000 bezoekers moeilijk konden wegkomen en mensen onderkoeld raakten. François had na dit incident een idee wat uiteindelijk een gat in de markt bleek: de Lockerbox. François: “Het Dance Valley fiasco werd voornamelijk veroorzaakt door storm en regen. Hierdoor raakten mensen dus onderkoeld, omdat de bezoekers geen jassen mee hadden vanwege de afwezigheid van garderobe en kluisjes. Dit zette mij aan het denken en ik bedacht – als eerste ter wereld – de transportable garderobe kluisjes op festivals.” In 2010 verkocht François de aandelen.

En alsof Lockerbox en het evenementenbureau nog niet genoeg waren, richtte de ondernemer ook een designstudio op: Big Bang International. De studio ontwierp bekende sportgadgets zoals de Heinekentrompet, de Nuon Neonlamp, de Jupiler alphorn en de vuvuzela. “Wij verkochten tijdens het WK in 2010 7,5 miljoen vuvuzela’s”, vertelt François. “Ondernemen is voor mij kansen zien, deze aanpakken en ontwikkelen. Ook afspraken nakomen, niet opgeven en eerlijk blijven is van groot belang. Als je deze condities continue hoog in het vaandel houdt, kun je succesvol ondernemen.”

“Met Ibiza Estates helpen wij klanten op zoek naar hét droomhuis in het luxe segment”

Ibiza Estates

De succesvolle ondernemingen hielden François bezig, maar samen met zijn compagnon zag hij nog een kans: vastgoed op Ibiza. Dit idee ontstond uit zijn eigen persoonlijke ervaring, nadat François samen met zijn compagnon het eerste vakantiehuis betrok. “Wij liepen tegen veel ellende aan, het aankooptraject liep stroef en zaken werden niet goed geregeld. Ik bedacht me toen: hoe fijn zou het zijn als je betrouwbaar en fatsoenlijk begeleid wordt tijdens het zoeken en vinden van een huis of vakantieverblijf op Ibiza? Met de verkooptak heeft Ibiza Estates een unieke formule met betrekking tot het exclusief begeleiden van klanten en een gestroomlijnd aankoopproces. Hierbij behoeden we klanten voor alle valkuilen. Binnen de verhuurtak hebben we de 175 meest exclusieve huizen op het eiland in de verhuur.”

Ook vandaag de dag zit François niet stil en blijft de ondernemer kansen zien. Ibiza Estates wil de verhuurtak naar Formentera, Mallorca en Mykonos uitbreiden. Het team houdt zich naast vastgoed ook nog bezig met Upperclub Ibiza; een conciërgedienst voor hun cliëntèle. Die wordt dankzij deze dienst volledig ontzorgd en kan ultiem genieten van Ibiza. “Zo wordt gedurende het verblijf voor onze klanten boten, private jets, babysitters, grocery service en het boeken van clubs en restaurants.

LXRY League

Ook LXRY League Member worden? Mail voor je aanvraag naar info@lxry.nl.