People & Finance

LXRY Legend of the Week: Corné van Nijhuis

Wekelijks wordt een 'LXRY Legend of the Week' uitgelicht. Een LXRY Legend is member van de LXRY League. LXRY League is onderdeel van LXRY Media Group. Toetreden tot dit unieke en exclusieve genootschap kan alleen op uitnodiging en opent deuren naar diverse premium services en LXRY League events.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Rasa Lila

Corné Van Nijhuis, founder Rasa Lila

Van Finance naar Fashion

“Mijn hele carrière speelde zich af in de financiële wereld van vermogensbeheer en verzekeringen, zowel in Nederland als internationaal”, legt Corné van Nijhuis uit, founder van het luxe lifestyle merk Rasa Lila. Het relatief nog jonge bedrijf, wat in 2018 werd opgericht, produceert luxueuze sjaals en capes voor vrouwen.

Corné’s carrièreswitch werd aangewakkerd door een bijzondere ontmoeting met een inheemse Peruaanse vrouw tijdens een buitenlandse reis. Op het moment van de ontmoeting spinde de Peruaanse alpacagaren op een traditionele manier. De founder raakte geïnspireerd om luxe lifestyle producten te gaan ontwikkelen. “Voor de ontmoeting vond ik niet meer de bevrediging in het werk wat ik deed en voelde ik de behoefte om mijn creatieve en ondernemerskant meer ruimte te geven”, vertelt Corné.

Rasa Lila

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een mum van tijd ontstond Rasa Lila wat staat voor: ‘Het voelen van de vreugde van het leven’. Samen met Peruaanse lokale professionals creëerde Corné de eerste collectie: “Hun expertise heeft ons enorm geholpen in het ontwikkelen van deze luxe sjaals, omslagdoeken en capes”.

Het gekozen LXRY Leaguenummer is 1307. Een verwijzing naar 13 juli, de lanceringsdatum van Rasa Lila in 2018.

LXRY League

Ook LXRY League Member worden? Mail voor je aanvraag naar Ellen Breemans.