People & Finance

LXRY Legend of the Week: Ayser al Hadithy

Wekelijks wordt een 'LXRY Legend of the Week' uitgelicht. Een LXRY Legend is member van de LXRY League. LXRY League is onderdeel van LXRY Media Group. Toetreden tot dit unieke en exclusieve genootschap kan alleen op uitnodiging en opent deuren naar diverse premium services en LXRY League events.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Milan Kaine en Domotica Projects

Ayser al Hadithy

Een geboren ondernemer: dat is Ayser al Hadithy. Van jongs af aan is het ondernemerschap hem met de paplepel ingegoten. Aysers Irakese vader had namelijk twee goedlopende winkels en zijn Russische moeder was eigenaar van één van de grootste kapsalons in de Iraakse stad Mosul. “Mijn moeder maakte lange dagen en kwam thuis met een handtas vol contant geld. Dat maakte grote indruk op mij”, vertelt de CEO van Domotica Projects.

Smarthomes

Met Domotica Projects specialiseert hij zich samen met zijn team in huisautomatisering, ook wel smarthomes genoemd. Maar ook realiseert hij smartoplossingen op jachten, in restaurants, clubs en hotels. Bij deze automatisering gaat het erom dat alle elektronische apparaten in en om het huis in één centraal systeem worden samengevoegd. Zo kan je onder andere de gordijnen, smartphone, tablet en het licht op afstand bedienen.

Een sprong in het diepe

Na jaren werken als medewerker binnen de domotica sector waagde Ayser de sprong en begon hij voor zichzelf. Dit was een gedurfde en risicovolle sprong, want het was crisistijd en veel bedrijven vielen om. Zo ook het bedrijf waar Ayser werkzaam was. Midden in de crisis startte de CEO een eigen bedrijf in een niche markt: high-end domotica installaties. “Als zzp’er tussen de andere grote BV’s wist ik het hoofd boven water te houden en zo groeide Domotica Projects van een one-man show uit tot een inmiddels goedlopend bedrijf met tal van medewerkers.”

Maar Ayser ambieert meer: een tweede bedrijf, in letterlijk een andere tak van sport, wordt as we speak opgericht. In 2018 maakte de ondernemer kennis met Bodytec van Miha. Hier wordt gewerkt met EMS training: een nieuwe, revolutionaire manier van fitnessen, waarmee je met minimale inspanning maximaal resultaat behaalt. De afkorting EMS staat voor Electro Muscle Stimulation. Na research en maandenlang trainen was Ayser om, hij opent in juni een eigen Bodytec studio in Utrecht. En ook al hebben sport en domotica niks met elkaar te maken, toch hebben Bodytec en Domotica wel veel raakvlakken. Het zijn beide efficiënte tijdbesparende oplossingen. Ayser legt uit: “Voor mij zijn vernieuwing en ontwikkeling twee belangrijke drijfveren. Zowel voor nu als in de toekomst”.

LXRY League

Ook LXRY League Member worden? Mail voor je aanvraag naar info@lxry.nl.