LXRY in gesprek met Paulien Huizinga

Paulien Huizinga: “De wereld van fotografie opende een soort immense bloementuin voor mij, waarvan ik geen enkel exemplaar ken, maar waar ik van iedere bloem oneindig veel wil leren en genieten.” Wij informeerden naar haar LXRY paspoort. Het volledige interview met Paulien Huizinga lees je in de nieuwe LXRY, nu in de winkels.

LXRY Paspoort

Eerste job: Pompbediende.
Definitie van luxe: Heel bijzondere douchegel, met kruidige geuren.
Mooiste moment van de dag: Als iedereen nog slaapt, de zon langzaam opkomt, de vogels beginnen te fluiten en ik nog in bed lig met een dampende cappuccino.
Droomvakantie: Iran. Vanwege het landschap, de cultuur en haar keuken.
Nooit meer doen: Ik heb nergens spijt van (totaal nutteloze emotie ook) en wil juist nog heel veel meemaken en doen.
Goeie daad: Iedere dag probeer ik iets goed/lief te doen voor iemand anders dan mijn dierbaren en mijzelf. Maar dat klinkt heiliger dan ik ben, want soms vergeet ik het een hele week.
Ik geef vooral geld uit aan: Geurtjes. Voor mijn huis, mijn auto, mijn kledingkast, mijn stofzuiger, mijn honden en mijzelf.
Vrijetijdsbesteding: Klaverjassen. Bloedfanatiek ben ik. Organiseer zelfs toernooitjes met echte bekers.
Favoriete adresje: Skins in Laren. Daar weten ze exact waar ik blij van word.
Word ik blij van: Skins. Muziek met een plotselinge fijne beat. De zon. Een knappe man met veel donker haar. Bloemen. De lente. Dat er een reisje in de planning staat. Een oprecht complimentje. Spontane ontmoetingen. Mijn kinderen. Thuiskomen. Het bos. Visjes eten op het strand. Rosé. Koffie op bed. Als ik iemand aan het lachen maak. Een parkeerplekje in Amsterdam. Dingen doen die niet mogen.
LXRY tip: Vind je het eng? Doen! De voldoening achteraf is onbetaalbaar.

Fotografie: Michiel Laurens