LXRY in gesprek met Beau van Erven Dorens

In het nieuwe nummer van LXRY richt Irene van de Laar haar pijlen op televisiepersoonlijkheid Beau van Erven Dorens. Beau: “Ik heb ongelooflijk uitgehaald, echt op een beestachtige manier. Alleen maar de beuk erin. Vrouwen versieren, feesten, drankbacchanalen en in grachten springen.” LXRY stelde hem aan aantal vragen:

Je bracht de eerste paar jaar van je leven door in Maleisië. Nog herinneringen?
“Ik ben in Bloemendaal opgegroeid, en toen ik nog klein was verhuisden we vanwege het werk van mijn vader naar Kuala Lumpur. Ik weet er niet veel meer van. Ik heb sowieso een waardeloos geheugen. Eén ding weet ik nog goed: er stond een heel grote raket van LEGO midden in het huis. Dat zit als een foto in mijn hoofd. Ik heb er drie jaar gewoond. Later ben ik teruggegaan naar het huis, toen ik er voor een reisprogramma was. Ik wilde er per se nog eens langs. Ik zette een voet over de drempel en begon meteen te huilen. Omdat ik een sentimentele zak ben en ook dacht; jeetje, hier heb ik rondgelopen.”

RTL zorgde voor jouw doorbraak als presentator. Toch ben je er een paar keer weggegaan.
“Ik geloof erin dat je zelf de regie over je leven hebt. Niet stilzitten en wachten tot andere mensen voor jou beslissingen nemen. Ik neem al mijn beslissingen op gevoel, nooit op basis van verstand. Ik was ook wel obstinaat in die tijd. Een soort cowboy. Ik deed pittige uitspraken in de pers, waardoor ik me niet geliefd maakte bij de zenderbaas. Ik werd eruit gegooid, maar dat duurde een paar maanden. Dit was voordat ik bij RTL Boulevard begon. Ik had dus geen baan meer, was door het plafond gegaan en had tonnen schuld. Een dure Jaguar en net een tweeling…”

Welke slechte gewoonte zou je willen doorbreken?
“Ik ben ontzettend ongeduldig. Dat kan zich uiten in dat ik dan uit mijn vel barst. Dat iets niet gaat zoals ik het wil. Dat is natuurlijk heel onaardig, terwijl ik echt een aardige jongen ben. Dat ongeduld, en de driftigheid, daar zou ik iets aan moeten doen.”

Als je voor de rest van je leven iets zou moeten doen waarvoor je niet betaald krijgt, wat zou dat dan zijn?
“Ik zou wel iets willen doen met een politiek belang. Om een eind te maken aan allerlei misstanden. Dat zou een feest zijn om te kunnen doen. Ik zou korte metten maken met de manier waarop we omgaan met ouderen, met mensen die hulpbehoevend zijn en met mensen die arm zijn. Ik zou alle banken, alle graaiers, keihard gaan aanpakken. Maar ik zou het niet overleven, omdat ik nogal opvliegend ben. En ik zou graag de wereld rondreizen en alles beschrijven wat ik zie. De verschrikkingen, zoals slachtpartijen in Centraal-Afrika, maar ook de mooie dingen, zoals de natuur. Als je me over vijftien jaar spreekt, hoop ik dat te hebben gerealiseerd.”

Fotografie: Karoly Effenberger

Meer People & Finance