LXRY in gesprek met Gordon

Al vanaf zijn twaalfde wist Gordon Heuckeroth (1968) zeker dat hij beroemd zou worden. Maar dat het zo snel zou gaan… Zijn eerste hit bracht hem instant sterrendom. In zijn 25-jarige jubileumjaar blikt hij terug met LXRY. De highs and lows van een Topper.

Wanneer wist je wat je wilde worden?
“Vanaf mijn twaalfde wist ik gewoon al dat ik beroemd zou worden. Toen ik op mijn dertiende Whitney Houston op televisie All At Once hoorde zingen, dacht ik: wauw, dat wil ik ook. Ik kocht haar plaatjes, kreeg een soundmixapparaat van mijn ouders en voor ik het wist stond ik te zingen. Datzelfde jaar nog stond ik in de krant met een talentenjacht.”

Waar gaf jij jouw geld aan uit?
“Voornamelijk aan dure horloges, merkkleding en verre reizen. Nou, dure horloges koop ik niet meer, want er is al zes keer bij me ingebroken: ik ben alles kwijt. Merkkleding kopen ben ik ook mee gestopt. Een prijs voor best geklede man heb ik nog nooit gekregen, ondanks de tonnen die ik aan kleding heb opgemaakt. Ik koop nu een trui bij Zara, daar laat ik gouden knopen op zetten en iedereen denkt dat het een Balmain van 700 euro is – niemand die het ziet. Verre reizen maken doe ik nog wel, dat is mijn grote passie. Ik ben bijna overal geweest. Op mijn lijstje staan alleen nog Hawaï, Frans-Polynesië en Nieuw-Zeeland.”

Jij bent heel direct. Is dat jouw karakter – gewoon zeggen wat je ervan vindt – of is dat jouw humor?
“Dat is mijn humor. Anouk had het ook in The Voice of Holland, maar zij deed het op een manier, vind ik, die niet sympathiek overkwam. Mijn commentaar is soms wel heel direct, maar altijd met tongue-in-cheek.”

Als een van jouw hoogtepunten op televisie noem je Nooit Meer Naar Huis. Waarom?
“Ik denk dat Nooit Meer Naar Huis een prachtige afspiegeling is van wat ik eigenlijk wil doen op televisie. Er is heel veel hulptelevisie op dit moment, maar dit is meer dan hulp, dit is een soort van pleister op een wond die ontzettend open ligt en geeft verlichting aan mensen die een groot verdriet hebben meegemaakt. En die, of ze nu diep in de schulden zijn geraakt of ernstig ziek zijn, niet meer in staat zijn geweest op vakantie te gaan. Die nemen we mee. Dat is heel dankbaar. Ik heb zulke mooie momenten meegemaakt. Ik ben ook met alle kandidaten Facebookvriendjes.”

Een paar jaar geleden zei je tegen mij dat vijftig een mooie leeftijd is om te stoppen met televisie. Hoe denk je daar nu over?
“Vind ik nog steeds.”

“Al mijn succes zou ik inruilen voor anonimiteit”

Het volledige interview lees je in het magazine, hier te bestellen.

Fotografie: Rahi Rezvani

Meer People & Finance