Wining & Dining

Culinaire hotspot: Satchmo Amsterdam

Vorige maand opende Restaurant Satchmo officieel haar deuren en is daarmee één van de nieuwste luxueuze hotspots van de hoofdstad. Het monumentale handelsgebouw aan het Rokin daterend uit 1647, onderging in 2018 een intensieve én kleurrijke make-over. LXRY concludeert: dit gaat om een hotspot van internationale allure. Het moderne steakhouse en de cocktailbar zijn tevens een ode aan jazz legende Louis Armstrong.

Beeld: Satchmo Amsterdam
Tekst: Robine Talboom

Op de bovenste etage van Satchmo is de open keuken onder leiding van chef Thijmen Veenman gesitueerd. Vanuit de ronde groene banken kun je de keukenbrigade aan het werk zien, terwijl zij voornamelijk Franse klassiekers met een moderne twist bereiden. Bijvoorbeeld een steak tartare die dankzij een speciale bereiding smeerbaar wordt, teriyaki met truffel of een van de robuuste steak-cuts, zoals tomahawk steak, côte de boeuf of een entrecôte met een topping van foie gras, kaviaar of truffel. Geen liefhebber van vlees? Op het menu zijn ook seafood gerechten te vinden, waaronder de kreeft ‘a la plancha’, coquilles met soy vinaigrette of andere vegetarische opties. Bovendien is er op de bovenste etage een bar en een aparte ruimte, die afgehuurd kunnen worden voor vergaderingen en feestjes.

In het restaurant beneden geven de lage plafonds, houten balken, authentieke kroonluchters en de kleurrijke bar gemaakt van onyx een intiem huiskamergevoel. Je kunt zelf kiezen hoeveel gangen je wilt nuttigen en of je er een wijnarrangement bij wilt. Mede-eigenaar Tobias heeft een bijzondere selectie wijnen beschikbaar, voor iedere wens of gelegenheid. Binnen lopen voor een cocktail aan de bar behoort ook tot de mogelijkheden. Als kers op de taart, beschikt Restaurant Satchmo ook nog eens over een groot terras aan de vernieuwde promenade van het Amsterdamse Rokin.

Restaurant Satchmo
Rokin 95, Amsterdam

LXRY CITY AMSTERDAM

Meer topadressen in Amsterdam? Bestel LXRY City Amsterdam. Dit koffietafelboek (€19,95) bevat de nieuwste en beste luxe adressen van de hoofdstad.

LXRY City 2018