LXRY in gesprek met Winston Gerschtanowitz

“Nu ga ik knallen”

Als je écht wilt, kun je alles bereiken. Dat was de les die zijn moeder hem meegaf. Winston Gerschtanowitz (1976) heeft bereikt wat hij wilde: een van de beste televisiemakers van Nederland worden. Dit jaar werd hij veertig en maakte hij de balans op. “Ik wil alleen nog maar dingen doen die ik echt zelf wil doen.”

In plaats van met een banaan in de hand liedjes zingen, was je al op jonge leeftijd waar aan het slijten. dat commerciële zat er al snel in!

“Al van heel jongs af heb ik een neusje voor handel: iets kopen en dat met winst doorverkopen. Op school handelde ik in Swatches, Russische horloges, pennen… Van alles. Ik stond bekend als de jongen die nog zand weet te verkopen in de woestijn.”

was je populair op school?

“Ik denk wel dat ik tot de groep behoorde die in zijn schooltijd lekker in zijn vel zat, ja.”

Behalve in Goudkust was je te zien in onder andere All stars, shouf shouf habibi!, gooische vrouwen en divorce. toch heeft het acteren jou nooit gepakt?

Nee, tot grote spijt van Job Gosschalk, dé castingdirector van Nederland. Hij zei altijd: ‘Win, het is zo zonde.’ Maar het was niet mijn ding.”

 Hoe is het om live op televisie te zijn?

“Ik heb de luxe gehad dat ik heel veel live heb gedaan. Er zijn veel mensen die dat doodeng vinden, maar ik vind het juist het allerlekkerste wat er is. Die spanning is top. Het móét. Ik vind het ook helemaal niet erg als er zo nu en dan iets fout gaat. Soms verspreek ik me wel eens. Dat is menselijk, dat doet iedereen.”

Wat voor vader ben jij? Streng, speels?

“Speels denk ik. En een motiverende vader. Ik heb een goede band met mijn kinderen.”

Het volledige interview lees je in het magazine, beschikbaar in de winkel of hier te bestellen.

Tekst Bart-Jan Brouwer | Styling Danie Bles | Visagie Gwendolyn van Waveren, Astrid Mookhoek | Met dank aan Huize Frankendael 

Meer People & Finance