LXRY in gesprek met Nicolette Kluijver

Ze is pas 31 en heeft al meer meegemaakt dan een gemiddeld mens in een heel leven. Drugsdealers oppakken, op tornado’s jagen, van wak tot wak zwemmen. Nicolette Kluijver stopte met de echt gevaarlijke avonturen toen ze moeder werd. Maar waagde zich wel twee weken na de bevalling al in Gordons latenightshow. “Die man is gewoon een multitalent, hij kan werkelijk alles.” LXRY vroeg haar een vijftal vragen…

Hoe ben jij bij de lokale televisie terechtgekomen?
“Ik ben altijd heel creatief geweest en deed vooral dingen die dichtbij entertainment lagen. Mijn zus zat op schaken, ik in een toneelklasje. Op een gegeven moment was er een oproep op televisie: bij AlmereRulez zochten ze iemand die zelfstandig items wilde maken. Dat sprak me aan. Ik mocht daar alles zelf bedenken. Uiteraard deed ik meteen een item op de manege en reed op een paard weg. Niet iets om nog terug te zien, haha.”

Wat waren de hoogte- en dieptepunten in die zeven jaren BNN?  
“Dat vind ik enorm moeilijk om te zeggen. Het waren zo veel toffe dingen, ook bij Try Before You Die. Ik heb drugsdealers opgepakt met een bounty hunter in Miami. Ook wilde ik altijd al eens weten hoe het voelt als je aan de noodrem trekt. We poogden onszelf te verschuilen achter de gedachte dat we een traject hadden uitgekozen waarop een abrupte stop het minst hinderlijk zou zijn, maar het was natuurlijk niet goed te praten.

Verder ben ik in Bosnië met een mijnendienst meegegaan. Ik moest een formulier invullen dat als ik mijn ledematen zou verliezen, ik daar zelf voor had gekozen. Ook ben ik van wak tot wak gaan zwemmen. Onder het ijs wordt dan een touwtje gespannen om je van de ene naar de andere opening te begeleiden. Maar doordat het water zo koud was, kon ik niet meer logisch denken en zwom ik de verkeerde kant uit. Gelukkig waren er twee duikers die me onder het ijs vandaan hebben gehaald.

En ik ben met een tornado hunter mee geweest in Amerika, hartstikke eng. We konden de eerste week niets vinden, maar op een avond kwam er ineens een tornado recht op het hotel af. We werden gewekt en naar de kelder gebracht, waar we tussen allemaal huilende mensen zaten. Het was echt linke soep. Alles rondom het hotel werd volledig verwoest. Net zoals in de film Twister. Je hoorde alles rinkelen. Zo zou ik wel urenlang kunnen vertellen over dingen die op het nippertje goed zijn afgelopen.

Naast al die enge dingen hebben we ook een hoop gelachen. Met Dennis Storm ben ik meerdere seizoenen gaan reizen, waarbij we afzonderlijk van elkaar zowel de luxe als de arme kant van een reisgebied belichtten. Ik belandde in een weddenschap in een dorp waarbij over een vuurkorf werd gesprongen. Met mijn lange benen won ik die wedstrijd. Als prijs kreeg ik een geit mee naar huis. Stond ik daar op het vliegveld Dennis op te wachten met een geit… Zo heb ik in die periode van zeven, acht jaar waarschijnlijk meer meegemaakt dan de gemiddelde persoon in zijn hele leven.”

Je hebt je bucketlist aardig afgevinkt, lijkt mij. Zijn er nog dingen die je wilt doen?
“Sterker: mijn man (Joost Staudt; red.) en ik maken jaarlijks een bucketlist met nieuwe dingen die we willen proberen. We hebben gedoken met mantaroggen, in Kaapstad gesnorkeld met zeehonden, we hebben weleens aan cage diving gedaan… En ik zou dolgraag nog eens met walvishaaien willen zwemmen.”

Je hebt een vervelend auto-ongeluk meegemaakt. Heeft dat iets veranderd in je leven?
“Ik weet niets meer van die klap. Na dat ongeluk op de A1 besefte ik hoe vergankelijk het leven is. Ik dacht direct erna: en nu ga ik niet meer onzeker zijn. Ik besefte hoeveel zorgen ik me heb gemaakt over onbelangrijke dingen. Gordon heeft ook zo’n ongeluk ervaren, en die sprak daar hetzelfde over. Ik heb sowieso heel veel respect voor Gordon. Die man is gewoon een multitalent, hij kan werkelijk alles. Als hij binnenkomt, dan gebeurt er altijd iets en zijn alle ogen op hem gericht.”

Waar geef je je geld aan uit?
“Aan vakanties, avonturen, het creëren van herinneringen. Ik heb niet zo veel met luxe. Dat contrasteert nogal met mijn man. Liefst zou ik in een tent gaan kamperen, terwijl Joost graag in de mooiste hotels verblijft. Hij rijdt in een dikke Porsche Cayenne en heeft net een nieuwe Tesla besteld, maar ik ben tevreden in een Peugeot Partner. Materie interesseert mij echt niets.”

Tekst Bart-Jan Brouwer
Fotografie Rahi Rezvani
Styling Majid Karrouch
Visagie Angelique Woudenberg

Meer People & Finance