LXRY in gesprek met Carlo Boszhard

Net als Gordon is hij opgegroeid in Amsterdam-Noord en kwam hij in Hilversum terecht. Carlo Boszhard (1969 heeft de Soundmixshow gewonnen als Gordon, compleet met krullen, ze speelden samen in een televisieserie en Gordon kwam regelmatig in Carlo’s programma Hitbingo langs. “Het was gillen achter de schermen. Gillen!” LXRY vroeg hem een vijftal vragen.

Fotografie: Rahi Rezvani

Net als Gordon ben jij in Amsterdam-Noord geboren. Vertel eens over je jeugd daar.
“Wij woonden vlak bij het Mosplein, aan de Clematisstraat. Daar heb ik een fijne jeugd gehad. Op mijn dertiende verhuisden we naar De Banne, waar allemaal van die grote flats staan. Daar hebben we het even vol kunnen houden, tot mijn moeder gillend flatneurose kreeg. Mijn vader had net alles verbouwd – nieuwe tegels, nieuw behang, een lik verf – en toen zei mijn moeder: ‘En nu wil ik naar huis.’ Maar dat kon niet zomaar. Pas later zijn we weer teruggegaan naar het wat oudere Noord.”

Had je verder vroeger iets met Gordon?
“Ik heb de Soundmixshow gewonnen als Gordon, compleet met krullen, haha. Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn zong ik. Datzelfde nummer stond wekenlang op nummer één in Hitbingo, het RTL 4-programma dat ik begin jaren negentig samen met Irene Moors presenteerde. En daar was ik helemaal niet blij mee, want dat betekende dat we elke keer vierenhalve minuut kwijt waren. Ofwel: er kon geen knip in het liedje gemaakt worden. Dan moesten er weer allemaal grappen en leuke dingen uit, want ‘daar had je Gordon weer’.”

Je kreeg vroeger les van onder anderen Paul de Leeuw. Wie zijn je grootste leermeesters geweest?
“O, dat waren er zo veel. Ik heb altijd goed gekeken. En niet zo van: dan ga ik dat klakkeloos imiteren, nee, ik maakte het me eigen, zodat het van mij werd. Ik vind wel dat er met autocue iets verloren is gegaan: presentatoren lezen nu vooral voor. Er zijn maar weinig mensen die nog een personalityshow hebben.”

Dit jaar zit je 25 jaar bij RTL 4. Terugkijkend, waar ben je het meest trots op?
“Ik ben er het meest trots op dat ik eigenlijk al mijn eigen shit heb gemaakt.”

Welk programma zou je nog eens willen maken?
“Ik heb heel veel studioprogramma’s gemaakt, ik zou nog wel eens een goed ENG-programma willen maken, waarbij je met een ploeg op pad gaat. Dat weet niemand, maar ik kijk altijd naar Mijn Leven In Puin. Dat vind ik een super programma. Zoiets zou ik nog wel eens willen doen.”

 

LXRY in gesprek met Carlo BoszhardLXRY in gesprek met Carlo Boszhard

Meer People & Finance