Art & Design

LXRY Gallery:
MilanTheArtist

Milan Noordhoek aka MilanTheArtist wordt alom geprezen om zijn levendige en dynamische life snap shots composities. In LXRY Gallery laat hij drie van zijn topstukken uit zijn repertoire. Kijk mee!

Online redactie: Mical Joseph
Beeld: Milan The Artist

Siguele El Ritmo

“In 2019 tekende ik een exclusief contract bij een platenmaatschappij, waarvoor ik alle albums en singles ontwerp. Siguele el Ritmo is dan ook een single cover voor een bekende DJ uit Brazilië. De overheersende felgele kleur van Brazilië symboliseert de vruchtbaarheid van de bodem in het land. In deze single cover heb ik de felgele kleur vertaald naar de kansen en vruchtbaarheid die het nummer kan bieden voor de muziekindustrie. Afgelopen Amsterdam Dance Event heb ik tijdens optredens van verschillende artiesten live album covers ontworpen wat een primeur was! Ik kreeg uitgebreid de gelegenheid om de artiesten te ontmoeten, de positieve reacties op de unieke album en single covers waren lovend en zeer motiverend. Siguele el Ritmo, ofwel volg het ritme, omschrijft precies hoe ik als kunstenaar te werk ga als ik een creatie maak. Al mijn kunstwerken ontstaan gaandeweg waarbij ik mijn eigen gevoel en ritme volg. De dag, het moment en het gevoel zijn tijdens het maken van een kunstwerk leidend. De verwachting wordt dat de digitale markt voor deze album en single covers booming zal zijn voor zowel de unieke aanpak van deze platenmaatschappij als mijn eigen carrière.

The Rousing Elephant

“De olifant heb ik altijd als een zeer inspirerend dier beschouwd. Olifanten zijn sociale en hulpvaardige dieren met een hart voor andere soortgenoten, ze proberen de zwakkere soortgenoten te helpen. Olifanten staan symbool voor kracht en wijsheid. Onlangs werd ik benaderd door de Elephant Parade, een stichting die zich inzet voor de bedreigde Aziatische olifant. Mij is gevraagd om een olifant te beschilderen welke uiteindelijk in een grote stad in Europa wordt tentoongesteld. Enkele bekende namen gingen mij al voor, zoals Tommy Hilfiger, Katy Perry en Khloé Kardashian. Het design van The Rousing Elephant is extrovert te noemen. Ik heb geprobeerd om de twee uiterste karaktereigenschappen op de olifant af te beelden met mijn kunst. De ene zijde heeft rustieke kanten patronen welke symbool staan voor het sociale en het zorgzame van deze dieren. De ruige panterkant symboliseert de kracht en robuustheid van deze prachtige dieren. Al met al een spetterend uniek exemplaar gemaakt uit één stuk hardhout. Ik vervaardig deze unieke olifantenbeelden in verschillende maten, welke ook prima voldoen als eyecatcher in een trendy huiskamer of kantoor.”

Omnia Mutantur (2020)

Omnia Mutantur betekent letterlijk alles verandert. Met dit immense kunstwerk vertaal ik de stand van zaken in onze huidige maatschappij. Het continue moeten schakelen in de corona periode brengt zowel sociale cohesie als maatschappelijke onrust. Red sells luidt mijn uitspraak. Mijn vorige knalrode kunstwerk, welke onder meer te zien was in de uitzending van 5 Uur Live bij RTL 4, werd in korte tijd verkocht aan een kunstverzamelaar. De felrode kleur staat symbool voor de revolutie en natuurlijk voor de onvoorwaardelijke liefde. De bananen-eter is als een afwachtende en observationele karikatuur gepositioneerd. De felblauwe kolibrie symboliseert het hervinden van de vrijheid. Bij het vervaardigen van dit kunstwerk maakte ik gebruik van mixed-media technieken, welke kenmerkend zijn voor mijn stijl. Zo is er veel reliëf in het schilderij waardoor een 3D-achtige compositie tot stand komt. Ook maakte ik veel gebruik van kant, stof en spuitbustechnieken. Inmiddels heeft mijn kunststijl zijn intreden gemaakt in de nationale kunstscene en word ik gezien als een veelbelovend artistiek talent. Omnia Mutantur (120×160) is momenteel beschikbaar voor kunstliefhebbers en zal tentoongesteld worden in één van mijn eerstvolgende solo exposities.”