Lists & Funfacts

LXRY Department:
Sport & Health

Zolang we vitaal en bewust zijn en blijven, komen we deze tijden vast beter door. In LXRY's Department - Sport & Health - bespreekt LXRY gezonde initiatieven die er aan bijdragen dat je je fit, fijn en scherp blijft voelen.

Online redactie: Mical Joseph

Simulatieracen op Circuit Zandvoort aanschaffen voor thuis

Oké, je scheurt niet op de baan, maar zo vóélt het wel. In de RL Racing Vip Lounge, boven de pitstraat op Circuit Zandvoort, kan je vanaf juni weer simracen in één van de vier high-end Full Motion F1-racesimulatoren. Beeld op een 4K-scherm en geluid via een Dolby 5.1-headset maken het tot een realistische ervaring. Je voelt de hobbels op de Nordschleife en de curbstones op Silverstone. Dichter bij een F1-race-ervaring kom je niet. Wil je in de huidige tijd thuis op dit niveau racen? Je kunt de racesimulatoren huren, en zelfs kopen: prijs € 37.500 ex btw.

Poppenhuizen voor het goede doel

Elke week worden in Nederland een á twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. De helft overlijdt voor hun tiende verjaardag en 70 procent haalt de volwassen leeftijd niet. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang. Architect Peter Masselink, vader van een zoon met die ziekte en van een dochter die eraan overleden is, heeft twintig bekende vakgenoten gevraagd een link te leggen tussen het hebben van een energiestofwisselingsziekte en een poppenhuis.

Poppenhuizen zijn een weerspiegeling van een bepaalde werkelijkheid, staan in verhouding tot de dingen die we kennen. Maar wat als een kind die relaties niet waarneemt en zijn eigen regels en eigen wereld heeft? Wat verandert er dan aan de beleving van die werkelijkheid en hoe moet het poppenhuis veranderen om hieraan recht te doen? De bijzondere, museumwaardige, poppenhuizen zullen op 24 oktober 2020 worden geveild in het Autotron in Rosmalen. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar energiestofwisselingsziektes en het vinden van een medicijn.

Premium smartwatch voor golfers

Een horloge dat essentiële golf informatie verschaft waardoor je het verschil kunt maken, en dat ook buiten de golfbaan zeer stijlvol is. Deze eigenschappen kenmerkt de Approach S62 van Garmin, een GPS-golfhorloge op een 1.3 inch touchscreen kleurendisplay die informatie geeft over 41.000 banen wereldwijd. Informatie die duidelijk is af te lezen, zelfs in direct zonlicht. Nieuw is de virtuele caddie voor het analyseren van factoren zoals windsnelheid, baanindeling en de vorige swing van de golfer om zo de juiste club te selecteren voor elk schot.

Met de Green View-functie wordt de vorm van elke hole weergegeven, afstanden en bijzonderheden aangegeven en kunnen golfers de pin verplaatsen voor een nauwkeurige berekening van de afstand. Bovendien maakt de Approach S62 gebruik van een Autoshot Round Analyzer om de slagafstand te meten en vast te leggen. Door deze smartwatch met de Garmin Golf-app te koppelen, krijgen golfers meer inzicht in hun golfstatistieken. Ook buiten de golfbaan is ie smart, met functies als hartslagmonitoring, een stappenteller en het meten van zuurstofconcentratie in het bloed.

LXRY Magazine #41

Meer over onder andere de nieuwste gadgets weten? Bestel via onderstaande knop LXRY Magazine met inhoudelijke reportages, geweldige fotografie en unieke merken, trends en plaatsen in de wereld.

LXRY Magazine #41