Art & Design

LXRY'S must sees

Na een harde week werken is het tijd voor het weekend! Swing lekker het weekeinde in met concerten op Nederlandse bodem. LXRY koos de leukste must sees uit. Deze week zetten we de spotlight op concerten die je niet mag missen.

Mical Joseph

Django Amsterdam

Het Bimhuis en Kapitein Zeppos vieren dit weekend in Amsterdam de verjaardag van Django Reinhardt. Reinhardt, grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche, wordt gezien als een van ’s werelds grootste gitaristen aller tijden. Verschillende grote namen uit de gypsy jazz eren de muzikant door middel van workshops, concerten, jamsessies en een familiedag.

Django Amsterdam vindt plaats in het Bimhuis en Kapitein Zeppos in Amsterdam vindt dit weekend plaats van 25 januari tot en met 27 januari.

Een greep uit de aanwezigen aankomend weekend:

Benjamin Herman

Sandro Roy

Jan Akkerman

The lounge Sessions Jazz

Zin in een ontspannen weekend? Onder het genot van een hapje en drankje geniet je in het Conservatorium Hotel van live jazz muziek. De muziek wordt gespeeld door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Dit weekend: student Tristan Schmidt speelt piano en Francisco Nogueira bas.

The Lounge Sessions Jazz vindt plaats in het Conservatorium Hotel op zaterdag 26 januari vanaf 16.30 tot en met 18.30.

Flirt with Reality

Choreograaf David Middendorp brengt met zijn stichting Another Kind of Blue technologie en dans samen in de Rijswijkse Schouwburg. De performance Flirt with Reality toont de wrijving en vooruitgang van technologie in de hedendaagse wereld. Heeft technologie meer overeenkomsten met ons dan wordt gedacht? Met dansers, vliegende drones en digitale bits neemt de choreografie je mee op een reis.

In 2016 deed Another Kind of Blue aan Britain’s Got Talent. Bekijk hier het optreden.

Flirt with Reality vindt plaats op 26 januari in de Rijswijkse Schouwburg en op 29 januari in de Stadschouwburg Velsen.