Art & Design

Exposities die uit de kunst zijn

Door het ongure en koude weer is het de uitgelezen kans om je weekend lekker binnen te spenderen. LXRY koos daarom de leukste inside must sees uit. Deze week zetten we de spotlight op kunstexposities die je niet mag missen.

Tekst: Mical Joseph

Art Rotterdam 2019

De Van Nelle Fabriek staat van 7 februari tot en met 10 februari in het teken van beeldende kunst. Dit jaar viert Art Rotterdam haar 20-jarige bestaan gefocust op jonge kunst en samenwerking. Voor de echte kunstliefhebbers onder ons biedt de jubileumeditie een breed scala van de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst. Van jong naast gevestigd en van beroemd tot (nog) onbekend.

Art Rotterdam vindt nog plaats tot en met zondag 10 februari in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Foto: Joost de Leij

Foto: Joost de Leij

350 jaar Rembrandt

Waar een klein kikkerlandje al dan niet groot in is: Rembrandt van Rijn is hier een typisch voorbeeld van. 2019 is het 350e sterfjaar van de meester en dat wordt groots gevierd. Het Rijksmuseum bezit de grootste collectie van Rembrandt-schilderijen. Ter wereld. Het is uniek dat de hele collectie samen wordt getoond en daarom is de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ de moeite waard om te bewonderen. De tentoonstelling geeft een inkijkje in het leven van Van Rijn als talentvol kunstenaar, mens en verteller.

In juli start het museum met een groot onderzoek naar De Nachtwacht. Het onderzoek zal openbaar plaatsvinden, zodat het publiek kan meekijken. Het doel hiervan is dat op basis van het onderzoek wordt bepaald hoe het meesterwerk zo goed mogelijk behouden kan worden.

De tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ vindt plaats van 15 februari tot en met 10 juni in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

World Press Photo – WTC

Het laatste weekend van de indrukwekkende World Press Photo tentoonstelling breekt aan. In het World Trade Center in Rotterdam kijk je je ogen uit met ’s werelds meest spraakmakende nieuwsfoto’s. Vorig jaar koos de internationale jury uit maar liefst 73.044 inzendingen uit 125 landen van 4.548 fotografen de winnende foto ‘Venezuela Crisis’ van Reinaldo Schemidt. Op de foto zie je José Victor Salazar Balza die vlam vatte tijdens een gevecht met de oproerpolitie bij de protesten tegen president Maduro in Caracas.

Naast deze foto zijn er ook foto’s te zien van winnaars van andere categorieën zoals mensen, sport, natuur, milieu en actualiteit.

World Press Photo kan je  nog tot en met 10 februari bezoeken in het World Trade Center in Rotterdam.

'Venezuela Crisis'. Foto: Ronaldo Schemidt