Met de Frogers in de Librije

lunchen met rené & natasja

Iedere editie van LXRY Magazine schuiven Rijk de Gooijer en Floris Kappelle aan voor een uitbundig noenmaal met een coryfee met een verrassend verhaal. Dit keer deelt het duo de dis met René en Natasja Froger. Plaats van handeling: De Librije in Zwolle, van gasthoofdredacteuren Jonnie & Thérèse Boer. Hier vind je een preview van deze bijzondere lunch.

oude tijden…

De Boers en de Frogers go way back. Aan de Chef’s Table mijmert Natasja dan ook al gauw terug naar oude tijden: “Ik ken Jonnie al vanaf zijn vijftiende. Toen wij vertrokken uit Giethoorn, kwam hij achter mij aan. Samenwonen in Amsterdam. Hij wilde eigenlijk tekenen, maar besloot ineens om te gaan koken. Iets geheel nieuws.” En wat bleek later, ook René en Jonnie kenden elkaar al. Van het Lido, waar ze allebei hadden gewerkt. Reneé had een talentenshow gewonnen en mocht daar langdurig optreden.” Om de langdurige vriendschap van dit bijzondere kwartet te vieren verschijnt op een gegeven moment dan ook een amuse aan tafel geserveerd op vriendschapsringen: kalfsezel met haringkuit. Een greep uit de verdere traktaties: Gagel met rivierkreeftjes en ganzenlever, langoustine gegaard in kombucha en passievrucht met wolvarken.

geen menukaart

René en Natasja bezoeken Zwolle nog steeds regelmatig voor de exquise beleving die hun goede vrienden in De Librije weten te bereiken: “Wij komen hier altijd voor Thérèse en Jonnie. Die staan nummer 1. We hebben hier ook nog nooit een menukaart gezien. Dat is zo leuk als je elkaar zo goed kent.” aldus René.

Het volledige artikel vind je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Floris Kappelle & Rijk de Gooijer | Fotografie: Esther Quelle | Visagie: Esther Oosterbeek

Meer People & Finance