Remy Martin lanceert limited edition cognac

koning van de cognac

Een echte gentlemen (of lady) beschikt in de werk- of ontvangstkamer over een Rémy Martin Louis XIII. Dit imponerende pronkstuk wordt beschouwd als de koning van de cognac. De 1200 ingrediënten geven gezamenlijk een delicate geurbeleving van bloem, gedroogd fruit en exotische kruiden. Een exclusief digéstif, dat onlangs in een nog exclusievere editie gelanceerd werd.

slag bij jarnac

Rémy Martin Louis XIII kent een bijzondere geschiedenis. Het ontwerp van de fles is gebaseerd op een metalen veldfles van een Koninklijke soldaat bij de slag bij Jarnac. Dat vond plaats in 1569, ten tijde van de Hugenotenoorlogen. Pas 200 jaar later werd de fles teruggevonden door een boer. De kenmerkende ‘fleur-de-lys’-ornamenten inspireerde de pionier van de cognac, Paul-Émile Rémy Martin. Hij paste de vorm toe tijdens de creatie van zijn eerste fles. Maar hij achtte deze te bijzonder voor ‘gewone’ cognac. Daarom vulde hij het exemplaar met een mix van de oudste eaux-de-vie uit zijn kelders van enkel de beste Champagneproducten. A star was born. Sindsdien worden de kristallen flessen generaties lang mondgeblazen door meestersambachtslieden.

Taste of Time

Woordvoerders van Rémy Martin lanceerden onlangs de speciale ‘Time Edition’ van de eeuwenoude cognac. Het Conservatorium Hotel in Amsterdam – eveneens een rijke geschiedenis – was de uitgelezen locatie. De bekende fles werd plechtig gepresenteerd in een speciale goudkleurige doos met een subtiel geweven motief. Deze, evenals de rode randen, zijn geïnspireerd door de rieten manden waarin de oorspronkelijke flessen werden verpakt. Ook de metalen pin die als slot functioneert, verwijst naar het originele sluitingsmechanisme. In deze doos zit bovendien een luxueus boekwerk dat het verhaal van Louis XIII nog eens uitvoeriger beschrijft in drie talen – Engels, Frans en Mandarijn. Een aantal genodigde gasten kregen de kans om deze koninklijke versnapering te proeven. Met perfect afgestemde bites zoals kaviaar en kreeft bereid op Thaise wijze, werd gestreefd naar de ideale smaakbeleving.

Louis XIII Time Collection – The Origin 1874 is in Nederland als gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij Drankenboutique in Rotterdam voor €5000.

Fotografie: Kirsten van Santen.

Meer Wining & Dining