Nieuw bij Co van der Horst: Loro Piana Interiors

Loro Piana Interiors

Het Italiaanse modehuis Loro Piana staat bekend om haar gebruik van de meest exclusieve stoffen en wol soorten verkregen uit de natuur. (Baby)cashmere, het fijne Vicuna wol en zelfs vezels van Lotusbloemen worden gebruikt voor de tijdloze ontwerpen. Naast kleding brengt Loro Piana onder het merk Loro Piana Interiors een serie uit van meer dan 400 soorten aan aan wol, linnen, leer, cashmere en katoen die in huis en interieur gebruikt kan worden. Gestoffeerde meubels, kussens en plaids kunnen naar hartenlust gecombineerd worden voor het interieur aan huis of jacht. LXRY ging in gesprek met Loro Piana Interiors naar de ins en outs van het Italiaanse merk.

Trends

“Het grote verschil tussen fashion en interieur is de duur van het proces. In de mode komen en gaan trends bijna ieder seizoen. In het interieur veranderd dit niet zo vaak. Wij streven ernaar om tijdloze producten te maken en gebruiken geen bizarre patronen. Er is dus geen grote evolutie in de stijl en we zijn niet trendgevoelig. Af en toe veranderen er kleuren. Eerst zag je voornamelijk natuurlijke kleuren zoals grijs, beige, en taupe. Nu zie je iets meer kleur, zoals brix rood en blauw.”

Materialen

“Een groot deel van onze tijd en energie wordt besteed aan de zoektocht naar de mooiste textuur. Daarom willen we alleen gebruik maken van de beste, pure materialen zoals cashmere en wol. Om de beste baby cashmere te creëren, gebruiken we de vacht van babygeitjes die niet ouder zijn dan 6 maanden. Die geven de beste kwaliteit in de wereld. Maar we werken ook met andere mooie materialen zoals de Lotusbloem uit Myanmar en Vicuña uit Peru waar de mooiste stoffen uit worden verkregen. We verwerken onze materialen handmatig met traditionele middelen, zoals handspinners.”

Inspiratie

“De natuur is heel inspirerend, maar inspiratie is overal te vinden. Als designer moet je iedere dag blijven leren en om je heen kijken. Wanneer je daarmee stopt, ben je klaar met je werk. Tijd is tegenwoordig een luxe. We zouden meer van het moment moeten genieten. Daarom willen we onze klanten het plezier geven van authentieke materialen en hoogstaande kwaliteit”

Dutch Design

“Nederland staat bekend om de kunst. Van Gogh is bijvoorbeeld een geweldige kunstenaar. Het Nederlandse interieur is een stuk moderner dan het mediterrane interieur. Maar ook in Nederland heb je natuurlijk verschillende klanten. De jongeren gaan meestal voor een laagdrempeliger interieur. Oudere generaties hebben vaak meer te besteden en zoeken naar specialere items met meer kwaliteit, zodat ze het voor een langere periode kunnen gebruiken. Die generatie heeft niet de behoefte om ieder seizoen het interieur te veranderen.”

Shop-in-shop

Sinds kort heeft Loro Piana Interiors ook een shop-in-shop bij high end interior shop Co van der Horst in Amstelveen. Bij de‘Design Village’ staat hoogwaardig textiel interieur centraal. “Zo is er hier een keur aan luxe interieurmerken van over de hele wereld te vinden waarbij Loro Piana Interiors goed aansluit”.

covanderhorst.nl | loropiana.com

Meer Interior & Estate