Cars & Yachts

Nieuwe mijlpaal voor Lexus met 10 miljoenste verkoop

2018 was een recordjaar voor Lexus met de verkoop van 698.330 auto's. Het automerk richt zich de laatste jaren met name op de hybride modellen. Lexus is wat dat betreft een flinke naam aan het maken in de luxe-industrie: zojuist is de 10 miljoenste auto over de toonbank aangegaan.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Lexus & Susan Poeder

De LC 500 is met afstand het allermooiste dat we ooit van Lexus hebben gezien.

Handgemaakte details van Takumi-ambachtslieden sieren het interieur van Lexus.

Elektrische modellen

Lexus heeft wereldwijd het ruimste aanbod hybride modellen. In Nederland gaat het om negen modellen waaronder de nieuwe Lexus UX 250h die ook op Masters of LXRY te zien was (vanaf 15 maart in de showroom). In 2005 introduceerde Lexus ’s werelds eerste luxe zelfopladende hybride auto, de Lexus RX 400h. En met de verkoop van deze elektrisch modellen gaat het goed: de verkoop groeide het afgelopen jaar met 20 procent. Van de 10 miljoen verkochte modellen was 14,5 procent elektrisch.

Lees ook: Lexus LC 500 car report

Lexus betrouwbaarste automerk

Onlangs werd Lexus samen met Porsche en Toyota door J.D. Power aanwezen tot betrouwbaarste automerk. Het Amerikaanse onderzoeksbureau kijkt hoeveel problemen er zijn per honderd auto’s in een jaar tijd. Bij Lexus werden er 106 geteld, bij Porsche en Toyota elk 108.