Land Rovers van chocola

‘GELIKTE’ LAND ROVERS OM VAN TE SMULLEN

Over smaak valt niet te twisten. De meningen over ‘smaakvolle automodellen’ kunnen dan ook uiteenlopen. Maar met deze Land Rovers maak je waarschijnlijk iedereen blij. Ze parkeren in ieder geval een stuk gemakkelijker dan de meeste voertuigen. Want er verdwijnt niets zo gemakkelijk  als een stuk chocola. Dat moeten ook de heren van Land Rover gedacht hebben. Het luxe en stoere automerk is een bijzondere samenwerking aangegaan met enkele bekende chef-koks uit de Benelux. Het ‘dream team’ bestaat uit de Nederlandse Jonnie Boer, Sergio Herman en hun Belgische collega’s Dominique Persoone, David Martin en Gert de Mangeleer hebben ieder hun eigen versie gemaakt van de Land Rover Defender. Een stoere auto, in een zoete en kleine uitvoering dus.

THE CHOCOLATE MASTERs

Elke chef mocht zijn eigen draai geven aan het cacaomengsel. Hiervan is de keuze voor de Belgische Dominique allesbehalve een verrassing. De chef is al een bekende naam in chocoladeland als eigenaar van de winkel-franchise The Chocolate Line. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij een delicatesse in een humoristische vorm heeft gegoten. Eerder maakte hij een snuifmachine voor Rolling Stones-leden Ronnie Wood en Charlie Watts. Voor zijn versie van Land Rover koos hij een samensmelting van melkchocolade, hazelnoot en keylime.

SNOEPen OP STERRENNIVEAU

Jonnie Boer, chef-kok en eigenaar van De Librije, maakte een feestelijke combinatie van praline en gin. (De Zwollenaar zal overigens samen met zijn vrouw Thérèse het gasthoofdredacteurschap vervullen van de zomereditie van LXRY Magazine.) Gert de Mangeleer ging voor gefermenteerde rijst (Koji) met groene Matcha thee. Sergio Herman kennen we natuurlijk allemaal van restaurant The Jane en het eerdere driesterrenrestaurant Oud Sluis. De chef koos tot slot voor een verrassende combinatie van Sakura en licht gezouten karamel met chocolade.

De in chocolade gegoten Defenders zijn nu te koop bij The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.

Fotografie: Rahi Rezvani

Meer Wining & Dining