Wining & Dining

Kook als een sterrenchef: tartaar met kwartelei en kaviaar

Niets heerlijker dan een sterrendiner op tafel toveren. Om je te inspireren en je een beetje op weg te helpen geeft elke week een sterrenchef het recept van een van zijn signature dishes prijs. Deze week Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel**, hij maakt van een doodgewoon kwartelei, een uitzonderlijk gerecht.

Recept: Erik van Loo

Dit heb je nodig (voor 6 tot 8 personen):

…voor de tartaar:

  • 5 eidooiers

  • 1 eetlepel dijonmosterd

  • 2 eetlepels ketchup

  • 50 gram fijngesnipperde sjalot

  • 25 gram kappertjes

  • Paar fijngesneden sprietjes bieslook

  • Paprikapoeder

  • Worcestersaus

  • Paar druppels tabasco

  • 500 gram vers gedraaide tartaar

  • 3 eetlepels Picual olijfolie

De overige ingredienten:

  • 6 – 8 zachtgekookte kwarteleitjes

  • Kaviaar

  • Kleine blaadjes sla

  • Tatsoi *

  • Radijs in reepjes

  • Shisocress

  • Daikoncress

  • Geroosterde pijnboompitten

  • Kappertjes

 

*Tatsoi is een bladgroente uit Azië, waarvan je de jonge variant moet gebruiken als sla. Vraag hiernaar bij een goede groenteboer of toko!

Croutons

Om de croutons te maken, heb je het zuurdesembrood en olijfolie nodig. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het zuurdesembrood zonder korst in heel dunne plakjes. Als je dat hebt gedaan, besprenkel je de plakjes met olijfolie en bestrooi je deze met zout. Daarna bak je het brood in de oven in ongeveer 8 minuten droog en goudbruin.

Tartaar

Meng de eidooiers, mosterd, ketchup, sjalot, kappertjes, bieslook, een snufje paprikapoeder, worcestersaus, Picual olijfolie en de tabasco. Voeg bij het mengsel zout toe, gebruik zo’n 15 gram per kilo bij de tartaar en meng deze. Daarna voeg je de peper naar smaak toe!

Verdeel de tartaar over de bordjes, het is aan te raden om een (rechthoekige) steker te gebruiken. Snijd het kopje van de kwarteleitjes en druk de onderkant in de tartaar. Garneer daarna met kaviaar. Als je dit hebt gedaan zet je er kleine blaadjes sla, tatsoi, radijsreepjes, cress en croutons in. Last but not least: garneer met pijnboompitten en kappertjes.

Eet smakelijk!

Als binnenkort de horeca weer open mag, kun je hier een tafeltje reserveren bij Erik.