To do: Onverwachte ontmoetingen in het verbouwde KAF – Almere

kunstlinie almere flevoland

Als jongste architectuurstad van Nederland heeft Almere nog best wat te bewijzen. Zie bijvoorbeeld de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het minimalistische gebouw is op zichzelf al een ware toevoeging van het stadsgezicht. En opende in september 2016 haar deuren als cultureel bolwerk. Het stond voorheen bekend als Schouwburg Almere en is momenteel een ontmoetingsplek geworden voor theater, kunst, muziek, architectuur, eten en drinken. Vanaf 2017 zijn de zeven gloednieuwe expositieruimtes klaar voor publiek.

house of arts

Het veelzijdige karakter van KAF wordt gesymboliseerd met een minstens zo veelzijdige openingstentoonstelling. Van 17 januari t/m 2 juli 2017 presenteert het KAF de expositie House of Arts, een groepstentoonstelling van zeven bekende kunstenaars en onbekende nieuwe talenten. Als thema is gekozen voor ‘onverwachte ontmoetingen’, wat zich uit in kernwoorden als ‘lef’ en ‘speelsheid’. De kunstenaars kregen carte blanche om de expositie vorm te geven met een geheel eigen discipline. Van de markante street art door veelgeprezen guerrillacollectief Kamp Seedorf tot de bouwtechnische vormen van gerenommeerd architect René van Zuuk.

magical mystery tour

Onder de vleugels van de House of Arts openingsbeleving is er een gratis toegankelijke sub tentoonstelling te bewonderen. Ook deze duurt van 27 januari t/m 2 juli. Deze Magical Mystery Tour bestaat uit zestien jonge Nederlandse kunstenaars. Zij krijgen de kans om een onconventionele en artistieke interpretatie te geven aan het thema van de House of Arts solisten. Hierbij speelt de ruimte geen rol. De in het oog springende werken waaieren als een ‘magical tour‘ over de openbare delen van het KAF-gebouw. Je vindt er onder andere de schilderwerken van Raquel van Haver, die speelt met maatschappelijke thema’s als ras en religie en de surrealistische modefotografie van Jean-Paul Paula en conceptuele fotograaf Florian Joahn.

Scroll naar beneden voor een indruk van het verbouwde KAF en de bijbehorende tentoonstellingen.

openingstijden kaf expo

Dinsdag tot en met zaterdag: 10:00-22:00
Zondag: 10:00-18:00

kaf.nl

Meer Art & Design