‘Concepten in comfort’: designbureau Kabaz

Het totaalpakket van kabaz

Het lijkt voor de hand te liggen, maar er zijn maar weinig partijen die niet alleen de buitenkant en het interieur kunnen ontwerpen, maar ook het hele projectmanagement en de bouwbegeleiding op zich nemen. Kabaz is zo’n partij. In de nieuwste LXRY vind je een interview met interior designer en co-owner Bertram Beerbaum. Lees hier de preview. 

Hoe zijn jullie op Kabaz gekomen?

“We gingen met een aantal creatieven brainstormen. Onze pay-off ‘Concepts in Comfort’ hadden we eerder dan de naam. Comfort is wat we verkopen: het comfort van het huis dat we maken, het comfort in het proces naar het ontwerp toe, het comfort van de uitvoering – tot en met de bloemen op tafel.”

(…)

Pak jij liever een grote of kleine woning aan?

“Allebei. Klein is vaak uitdagender, maar groot is niet per se makkelijker. Ik heb wel eens met mensen te maken die iets te enthousiast raken, zeker als de financiën geen rol spelen. Dan willen ze ook nog een bioscoop, een bibliotheek, een speelkamer. ‘Ga je die echt gebruiken?’ vraag ik dan. Begrijp me niet verkeerd, een bioscoop kan een verrijking zijn. Maar verwacht nu niet dat je er elke dag gaat zitten .Waar het bij mij vooral om draait, is dat ik een huis wil maken waarin daadwerkelijk wordt geleefd.”

(…)

Voor een keuken 15.000 hoef je bij kabaz niet aan te kloppen? waarvoor wel?

“In principe voor verbouwingen vanaf 200.000 euro en nieuwbouw vanaf een miljoen. Dat we geen keuken van 15.000 euro doen, is niet omdat we ons daar te goed voor voelen. Het punt is dat we dan niet kunnen zorgen dat ook de routing en het lichtplan kloppen. Het gaat ons om de totale beleving, en met alleen een keuken neerzetten lukt dat niet. Maar daar werken we nu aan binnen de Bertram Beerbaum-lijn.”

Het volledige interview met foto’s lees je in het magazine, nu in de winkel of hier te bestellen.

Tekst: Bart-Jan Brouwer 

Fotografie: Kabaz

Meer Interior & Estate