Dit is het grootste Nederlandse jacht ooit

(hoog)vliegende hollander

Wanneer het grootste Nederlandse privéjacht ooit voorbij komt varen, klimmen we acuut in de feiten. Op maandag 6 februari werd de Jubilee Y714 te water gelaten. Niet in Monaco, niet in Marbella, maar in de rivier de Noord van ons eigen kikkerland.

Alblasserdamse trots

Met 110 meter aan lengte is de Jubilee ronduit imponerend te noemen. Het is bijna onvoorstelbaar om te realiseren dat het superjacht afkomstig is van het in Alblasserdam gevestigde Oceanco. Maar zoals de kenners zullen weten, heeft ons kleine land een relatief groot aandeel in de wereld van superjachten. De Yubilee werd opgeleverd door het Britse bedrijf Burgess Yachts, één van de bekendste scheepsmakelaren van de wereld. Deze partij was tevens verantwoordelijk voor de technische specificaties en bouwmanagement van de Jubilee. Voor de organische rondingen van zowel de buiten- als binnenkant is de stijlvolle Italiaanse hand verantwoordelijk. Het vervaarlijke exterieur werd ontworpen door het Italiaanse Lobanov Design. Het interieur is afkomstig van Sorgiovanni Design. De horizontale lijnen geven een ‘trompe l’oeil” (oog bedriegend) effect. Hierdoor lijkt het alsof het schip een extra deklaag op zijn (toch al royale) aantal verdiepingen heeft liggen.

Master deck

Op de Jubilee is een volledig gecertificeerd helikopterplatform gebouwd met een onderliggend dek met ligplaatsen. Daaronder bevindt zich een royaal zwembadgedeelte. Hier ligt tevens een aquarium en ‘beach club‘ (een jachtterm voor het eet- en zitgedeelte op het buiten dek). In totaal kunnen er 30 gasten verblijven in de 15 slaapkamers. Verder beschikt de Jubilee over een indrukwekkend feit waarmee het zichzelf van zijn mede-superjachten onderscheidt. De eigenaar heeft namelijk geen master bedroom, maar master deck tot zijn beschikking… Ofwel, zelfs met alle familie- of vrienden clientèle aan boord, een eigen verdieping met volledige privacy. LXRY den top.

Deze weken kun je uitkijken naar de proefvaarten van de Jubilee op onze eigen Noordzee. Als dat succesvol verloopt, zal het jacht deze zomer zijn weg naar de Middellandse Zee gaan vinden.

Klik op de foto’s om de Jubilee te bekijken.

Fotografie omslagfoto: Francisco Martinez Photography

Fotografie: Alexandra Groom

Meer Cars & Yachts