Breaking: Jonnie en Thérèse beginnen op Bonaire

boers of the caribbean

Jonnie en Thérèse Boer, koning en de koningin van de Nederlandse gastvrijheidsbranche, kennen we natuurlijk allemaal als de drijvende kracht achter het bekende De Librije. Maar ondanks de gewortelde culinaire parel in Zwolle lijkt het koppel niet aan Nederland gekluisterd. Het tweetal zal namelijk op 1 november 2017 een nieuw avontuur aangaan. Niet Nederland, of een ander Europese bestemming, maar het zonnige Bonaire wordt de nieuwe place to be. Jonnie en Thérèse worden namelijk de managers achter een beach restaurant op het Delfins Beach Resort. Jonnie en Thérèse waren al vaker op het eiland te vinden, met name voor duikexcursies tussen het bekende koraalrif. Maar vanaf het najaar zal het ABC-eiland ook als werkterrein fungeren.

leguaan in de soep

Ter versterking brengen Jonnie & Thérèse enkele personeelsleden van De Librije met zich mee. Zo wordt de filosofie van het Michelinsterrenrestaurant ook op het Caribische eiland gehandhaafd. De welbekende creativiteit van De Librije dus, maar dan met een exotisch karakter. Het koppel kiest voor eigenzinnige varianten van wereldlijke gerechten. Zo wordt de Thaise soep Tom Kha Kai niet traditiegetrouw met kip, maar met leguaan bereid.

lionfish

Het mooie van Bonaire is dat je hier nog direct van de vissers koopt”, aldus Jonnie. “Dat betekent wel dat als het een week heel hard waait de kleine vissersbootjes niet uitvaren en er dus niet veel vis te krijgen is. Als ze wel uitvaren, dan ben je zo’n beetje gegarandeerd van bijvoorbeeld de meest prachtige tonijn of een mooie Mai Mai. Ons restaurant gaat deze lokaal gevangen vis gebruiken om de gasten van het resort en de gasten van Bonaire te verwennen met gerechten waar je je vingers bij aflikt. Daar gaat ons team op Bonaire voor zorgen. Ook zal er af en toe een Lionfish geschoten worden, waar de chef dan weer prachtige gerechten mee kan maken. De Lionfish bedreigt het koraal en dus mag deze invasieve soort geschoten worden.

Meer Wining & Dining