Media & Entertainment

John van den Heuvel doet onthullende uitspraken in podcast 'Een-tweetje met Yves'

Na zeer onderhoudende podcasts met sportjournalist Jaap de Groot en golfpro Joost Luiten is het nu de beurt aan de best beveiligde man van Nederland: misdaadjournalist John van den Heuvel. In 'Een-tweetje met Yves' komen prikkelende topics aan bod zoals vriendschap met criminelen, corruptie binnen het Nederlandse politieaparaat en welke advocaten als spreekbuizen van de onderwereld fungeren.

Jongensboek

John van den Heuvel stapt Villa Yves in Ouderkerk aan de Amstel vol energie binnen. Hij is net terug van een trip en is daar nog helemaal vol van: “Het was de reis van mijn dromen”.

Het was de reis van mijn dromen

Enthousiast vertelt hij over zijn leven wat op een spannend jongensboek lijkt. Voor opnames van een documentaire over de cocaïneoorlog in Colombia voor Videoland is John op pad geweest met een lokale journalist die net als hij zelf zwaar beveiligd wordt. Ze maakten de meest spannende situaties mee, wat zeker niet zonder gevaar was.

Uitspraak Holleeder

De opnames van de podcast vinden 1 dag voor de uitspraak tegen Willem Holleeder plaats. Uiteraard komt aan bod welke impact de grootste crimineel van Nederland heeft op de samenleving. John verbaast zich over adoratie die de media en het publiek voor deze man heeft.

Ik vind het spreekbuizen geworden van de onderwereld

Maar ook interessant is de dunne scheidslijn tussen de boven- en onderwereld. John spreekt zich uit over advocaten Nico Meijering en Benedicte Ficq: “Ik vind het spreekbuizen geworden van de onderwereld”.

Never a dull moment

Tijdens ‘Een-tweetje met Yves’ stelt Yves Gijrath ook altijd een aantal ludieke vragen aan zijn gast. Op de vraag ‘wat moet er op de cover van de John komen, antwoordt John: “Never a dull moment “.  Zijn leven geeft hij als cijfer momenteel een 7,5. De bedreiging uit het criminele milieu werpt een donkere schaduw op zijn bestaan. John snakt ernaar om weer eens helemaal alleen te kunnen zijn, in plaats van dat er constant beveiliging in een straal van 50 meter aanwezig is.

Na een gesprek van ruim een uur neemt John hartelijk afscheid en verlaat Villa Yves goed gemutst. Met in zijn kielzog 4 man beveiliging…

Luister de hele podcast hier!