Cars & Yachts

Wereldprimeur: de volledig elektrische Jaguar I-PACE

De Jaguar van de volgende generatie

Misschien heb je het gemist, maar afgelopen donderdag kondigde LXRY en Jaguar op Facebook de lancering van de eerste volledig elektrische aangedreven Jaguar I-PACE aan.

Sportieve prestaties

De Jaguar I‑PACE is in de eerste plaats een typische Jaguar, een echte rijders-auto. Het is een praktische SUV met vijf zitplaatsen. Maar met een acceleratie van 0-100 km/uur in slechts 4,8 seconden levert dit exemplaar sportieve prestaties. De I-PACE bevat twee duurzame elektromotoren. Samen zijn ze goed voor een topvermogen van 294 kW (400 pk). De elektromotoren en vrijwel perfecte gewichtsverdeling van I-PACE zorgen voor een direct koppel van 696 Nm en de wendbaarheid van een sportauto.

Revolutionaire technologie

De I-PACE biedt AI-technologie (artificial intelligence) van de volgende generatie. Dankzij een geavanceerde batterij heeft de Jaguar I-PACE een actieradius van 480 km (WLTP) en kan hij bij een snellaadstation opladen van 0 tot 80% in 40 minuten bij een snellaadstation. Bij de gemiddelde AC-Wallbox duurt het opladen zo’n 10 uur.

Tevens is de I-PACE de eerste Jaguar die berijders online altijd toegang biedt tot de nieuwste infotainment-, telematica- en batterij-energiecontrolesoftware. Updaten gaat daarmee naadloos. De prestaties gaan samen met exceptioneel comfort en rijdynamiek. Er is keuze uit de uitvoeringen S, SE en HSE, én een speciale First Edition.

Genius Jaguar

Met de komst van de I-PACE plaatst Jaguar zichzelf meteen in de frontlinie van de EV-revolutie. De Jaguar I-PACE is schoon, slim en safe. Een typisch genius uitvinding dus. Jaguar Land Rover is dit jaar dan ook weer te vinden op Masters of LXRY | Genius Edition, van 6 t/m 10 december 2018 in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie. En wil je de wereldpremière van de Jaguar I-PACE terugzien, klik dan hier om naar Facebook te gaan.