Cars & Yachts

Jaguar Classic E-type: de mooiste elektrisch aangedreven auto

Jaguar Classic heeft besloten om de volledig elektrische E-type op de markt te brengen. De auto maakte al een beroemde intrede tijdens de bruiloft van Meghan Markle en Prins Harry en zal vanaf 2020 in productie gaan.

Originele E-types zullen op aanvraag worden omgebouwd en worden voorzien van elektrische aandrijving. Maatwerk, waarin expertise met restauratie van klassieke modellen en toonaangevende technologie van Jaguar I-PACE samenkomen. De bouw vindt plaats in Coventry bij Classic Works, die bekend staat om E-type Reborn restauraties. Eigenaren van een E-type kunnen ook hun eigen auto laten voorzien van elektrische aandrijving. Zonder verlies van het authentieke karakter van het origineel. Het is namelijk altijd mogelijk om de auto weer te voorzien van zijn oorspronkelijke aandrijflijn met verbrandingsmotor. Technische specificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.

Tim Hannig, Jaguar Land Rover Classic Director: “We zijn overweldigd door alle positieve reacties op het E-type concept. Het plezier in het bezitten van klassieke auto’s is een groot plezier. Door dit future-proof te maken, zetten we een enorme stap voor Jaguar Classic.”

Over Jaguar E-type Zero concept

De Jaguar E-type Zero concept oogt en rijdt als een E-type. De prestaties zijn buitengewoon hoog, met een snellere acceleratie dan de E-type Series I. Jaguar Classic mikt op een actieradius van 170 kilometer met een volle batterij. Het lage gewicht van de auto en zijn geringe luchtweerstand zijn daarbij een voordeel. Het concept heeft een batterij van 40 kWh, die in zes tot zeven uur weer volledig is op te laden.

Los van de elektrische aandrijflijn, het aangepaste instrumentarium en het dashboard met de laatste snufjes op het vlak van touchscreen infotainment (optioneel) is de E-type Zero concept nagenoeg geheel origineel. Efficiënte led-koplampen vullen het iconische design van de E-type Series I perfect aan. De elektrische aandrijflijn met een vaste, directe overbrenging naar de achteras is speciaal ontwikkeld voor de E-type, met gebruikmaking van diverse Jaguar I-PACE-componenten. De lithium-ion-batterij heeft dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht als de originele zescilinder-in-lijn XK-motor en ligt op exact dezelfde plaats in de auto.

De jongste versie van de E-type Zero concept, uitgevoerd in een speciale bronskleurige lak, debuteert in de Verenigde Staten op het klassiekerevenement The Quail: A Motorsports Gathering, op vrijdag 24 augustus a.s.

LXRY Magazine ontmoet nieuwe Jaguar I-PACE

Op maandag 3 september is de officiële kick-off van de Jaguar I-PACE in samenwerking met Dua Lipa. LXRY Magazine is aanwezig bij dit exclusieve event. Volg ons Instagramkanaal om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

https://www.instagram.com/lxrynl/