Irene spreekt de troonopvolgers van Oger

miss universe interviewt de modeprinsen van nederland

Ze deed ooit mee aan de Miss Universe-verkiezingen, maar voor LXRY Magazine wendt ze momenteel haar charmes aan om spannende mannen tot een interview te verleiden. Zo sprak ze in LXRY 29 al eens met Christiaan Klein Pauw van modeketen Pauw. En richt ze in LXRY 30, onder gasthoofdredacteurschap van Jonnie & Thérèse Boer van De Librije, haar pijlen op Sander en Martijn Lusink, zoons en troonopvolgers van modekoning Oger. LXRY geeft je graag een preview van het interview.

geen cowboy-verhalen

Oger Lusink, pater familias, heeft een grote impact gehad op de Nederlandse modewereld. Het label kent vestigingen in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat, Rotterdam, Den Haag. Sinds 2009 is er ook een vestiging in Antwerpen geopend. Dat moet ongetwijfeld zijn sporen hebben achtergelaten op de opvoeding.

Martijn: “Onze pa heeft ons het principe van perfectie meegegeven. En service. Het gaat altijd om de klant. En wat we verkopen moet van de beste kwaliteit zijn. We hebben nergens een extreme marge op en we geloven in het product. Daarom kunnen we dure pakken verkopen die met de hand gemaakt worden in Napels.”

Sander: “En openheid en eerlijkheid. Geen cowboy-verhalen verkopen. Dat werkt goed. Ik leer nog dagelijks van hem.”

Ontwikkelingen

Sander: “We zijn een paar jaar geleden gevraagd om toe te treden tot Altagamma, een instituut dat als taak heeft om het Italiaanse erfgoed te beschermen. Dat kan zijn op het gebied van design, kleding, auto’s, etc. Wij zijn gevraagd omdat wij mooie Italiaanse merken promoten. Dat is een enorme eer. Verder hebben we drie recordjaren gedraaid nu. We hebben de zaak in Den Haag uitgebreid met een pand ernaast. Onze focus ligt op een stukje interne modernisering.
Martijn: “Onze webshop groeit gigantisch. Los van het retailsucces willen we daar verder in groeien. Dat is de moderne marketing, het informatiekanaal van onze klanten. We willen de klant op maat kunnen bedienen met het beste omnichannel systeem. We willen de klant het gevoel geven dat hij bij de familie hoort.”

strijken

Irene stipt aan dat ze de heren nooit op een stijlfout kan betrappen qua kleding. Sander spreekt dat tegen: “Tja, de lat ligt bij ons misschien wat hoger, omdat we opgegroeid zijn met ouders die uit de modewereld komen. Hoewel ik de kantjes er weleens van afloop, hoor.” 

Maar Martijn onthult daarbij een aandoenlijk geheim: “Mijn moeder strijkt altijd onze overhemden. Je krijgt ze als nieuw terug. Niemand kan dat beter dan zij. Maar ze vindt het ook heel fijn om dat voor haar zonen te doen.”

Vrouwen

Sander is momenteel single. Op de vraag waar de toekomstige mevrouw Lusink aan moet voldoen zegt hij het volgende: “Uiteindelijk wil je allemaal hetzelfde. Een vrouw die eerlijk is, puur en zorgzaam. Ik zoek de balans. Het is wel zo fijn dat je elkaar regelmatig kunt zien en toch je vrijheid behoudt. Om mijn hoofd leeg te maken kijk ik ’s avonds weleens op social media. Ik volg een vrouw op Instagram, Amanda Cerny. Zij is geweldig. Geestig, mooi, sexy. Als het in mijn league zou zijn, teken ik voor dat type vrouw.”

Goals voor de Toekomst

Sander: “Op het privévlak zou ik op den duur wel een partner willen, maar ik maak er geen haast mee. Zakelijk wil ik ons bedrijf iedere dag beter maken en samen met Martijn groeien, zodat we het bedrijf later helemaal kunnen leiden als mijn vader stopt.”
Martijn: “Ik wil de Bergdorf Goodman van Europa worden. Steeds meer designmerken toevoegen. Ik wil jonger worden in de stijl, zonder de heritage te verliezen. Wat meer funky. Ik wil de winkels gaan verbouwen. OGER 2.0 gaan neerzetten. Met mijn vriendin Sophie wil ik graag aan kinderen beginnen. Dat zou mooi zijn als dat gaat gebeuren.”

Het volledige interview vind je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Irene van de Laar | Fotografie: John van Helvert

Meer Beauty & Fashion