Invictus in de startblokken voor Cannes Yachting Festival

invictus 240x

Alles staat gereed voor de wereldpremière van de Invictus 240CX. Een bescheiden jacht van 7,45 meter, dat qua leefruimte niet onderdoet voor exemplaren van twee keer zijn lengte.

klein jacht, grote cabine

De foto’s van de cabine doen bijna niet geloven dat al deze ruimte in een ‘speedboat’-model lijkt te passen. Het volume is al even bewonderenswaardig als de ruimtebesparende foefjes – zie bijvoorbeeld de ‘kastjes’ waarin de sanitaire voorzieningen zijn verborgen. Die trucs zijn ook toegepast op het buitendek. Zo kan de bestuurdersbank worden omgezet in een eetgedeelte en wordt met gemak een ‘bimini’ ofwel zonnescherm opengeklapt. Behalve die comfortabele eigenschappen zal de Invictus met zijn vermogen van 250 PK waarschijnlijk ook de sportieve bestuurders tevreden kunnen stellen. De snelheid dankt het vooral aan zijn gestroomlijnde romp, die werd ontworpen door de Italiaanse Christian Grande.

De Invictus wordt officieel gepresenteerd op het Cannes Yachting Festival 2017, dat van 12 t/m 17 september in de Franse kustplaats zal plaatsvinden.

Klik op de foto’s om het jacht te bekijken.

Meer Cars & Yachts