Interior & Estate

Home Couture Event van Co van der Horst

Op het jaarlijkse Home Couture Event van Co van der Horst worden traditiegetrouw de meest actuele trends op het gebied van interieurtextiel gepresenteerd. Samen met de (design)partners en een aantal speciale gasten biedt Co van der Horst op deze dag een prachtig programma met interessante noviteiten. Tijdens deze ‘Female Edition’ stonden Mae Engelgeer, Cristina Celestino voor cc-tapis en Stefania Miraglia van Rubelli in de spotlight. LXRY was aanwezig en vertelt je graag meer over dit trendy event en de powervrouwen in de designwereld.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Co van der Horst

Mae Engelgeer

Textiel is van jongs af aan in het DNA van Mae Engelgeer verweven en al sinds de oprichting van Studio Mae Engelgeer in 2013 weet zij met haar scheppingsvermogen en brede kennis van textiel prachtige ontwerpen te creëren, waaronder ook award-winning designs. Enkele jaren geleden gaf het Italiaanse cc-tapis haar de kans zich op internationaal podium te presenteren met de collectie Bliss. Dat werd een waanzinnig succes, waaruit ook Ultimate Bliss volgde.

Tijdens haar vele reizen ontwikkelde Mae een bijzondere relatie met Japan. Samen met het toonaangevende Japanse textielhuis Hosoo werkt zij aan Lavish, een nieuwe collectie geweven textielpanelen waarmee zij knipoogt naar de ‘tatami’, een traditionele Japanse vloermat.

De door Co van der Horst gedeelde liefde voor textiel maakt Mae Engelgeer een ideale gast op het Home Couture event. Met haar kennis van oude technieken en de toepassing daarvan in trendsettende collecties is Mae Engelgeer een van de toonaangevende ontwerpers van deze tijd.

Cristina Celestino

De Italiaanse Cristina Celestino werd geboren in Pordenone in 1980. Na haar studie Architectuur werkte ze bij een aantal architectuurstudio’s, voordat ze haar aandacht verlegde naar interieurarchitectuur en ontwerp. In 2009 verhuisde ze naar Milaan waar ze haar eigen designmerk “Attico Design” oprichtte en zich toespitste op meubels en verlichting.

Inmiddels maken de ontwerpen van Celestino onderdeel uit van collecties van onder andere Fendi en Sergio Rossi en won ze diverse prestigieuze awards. Op het Home Couture Event presenteert Celestino haar nieuwe ontwerp Envolée voor het prestigieuze Italiaanse label cc-tapis. Hiervoor liet zij zich inspireren door een aantal schoonheden van de vleugels van een vlinder, zoals iriserende kleuren en hypnotiserende patronen.

Crisitina Celestino werd al een paar jaar gevolgd door Co van der Horst. Na haar fantastische gerestylede klassieke Milanese tram in 2017 had Crisitina Celestino afgelopen jaar een van de meest spraakmakende presentaties tijdens de meubelbeurs in Milaan. In hartje Milaan had zij een volledig appartement omgetoverd tot een designstatement. Voor Co van der Horst meer dan genoeg reden om dit multi talent te vragen voor het Home Couture event.

Rubelli

Dit wereldberoemde stoffenhuis uit Venetië laat als geen ander zien hoe vooruitstrevend traditie kan zijn. Het toepassen van klassieke weeftechnieken in combinatie met innovatie, research, en investeren in nieuwe machines zorgen ervoor dat Rubelli na 150 jaar en vijf familiegeneraties nog altijd zeer succesvol is op het gebied van textiel, wanddecoratie, meubelen en accessoires. Kenmerkend is hun samenwerkingen met topontwerpers als Gio Ponti alsmede hun bijdrage aan cultureel en artistiek erfgoed binnen en buiten Italië.

Als geen ander weet Co van der Horst dat traditie en innovatie met elkaar te combineren zijn. Derhalve was de beslissing voor Rubelli om hun eerste shop-in-shop concept bij Co van der Horst te realiseren een logische stap. In deze boutique is de volledige collectie van Rubelli te zien inclusief de stoffen van het wereldberoemde modehuis Armani.