Art & Design

Living: een vleugje Industrial Re-design

Create some new design

De industriële stijl is nog steeds erg in trek binnen de hedendaagse interieurs. Of je nu voor een complete loft-uitstraling gaat of slechts her en der een stoer metalen accessoire plaatst. Grove, ongepolijste meubels en accessoires brengen dat echte wereldse stadsgevoel in je huis. Maar volgens Ruud Strobbe, eigenaar, bedenker en maker van Industrial Re-designs, mogen de industriële interieurobjecten wel een paar stapjes verder gebracht worden…

20 x 70

Strobbe lanceerde Industrial Re-designs recentelijk vanuit een voorliefde voor het ontwerp en vormgeving-tijdperk van grofweg de jaren 20 tot de 70’s. De charmant gevormde en degelijk vervaardigde gebruiksvoorwerpen van toen worden door hem van een hele andere functie voorzien. Daarbij hoort vaak een bijzonder verhaal over de mooie geschiedenis van het betreffende object. Zie bijvoorbeeld de grote sta/zit-, werk- of presentatie plekken. Echte blikvangers die als unica of in zéér beperkte oplages vervaardigd worden. Het basismateriaal ligt tenslotte niet voor het oprapen en de aanpassingen zijn meestal bewerkelijk. Verder geeft Industrial Re-designs ook graag een knipoog naar moderne kunst. En wat tevens bijzonder is, is dat kopers hun favoriete object naar eigen wens kunnen laten aanpassen, oftewel, re-designen.

Masters of LXRY – Design edition

Laat je inspireren door Ruud Strobbe’s Industrial Re-designs tijdens Masters of LXRY. Het grootste premium lifestyle event van Europa wordt van 7 t/m 11 december gehouden in de Amsterdam RAI en heeft dit jaar Design Edition als thema. Houd dus Masters of LXRY in de gaten voor meer informatie en klik hier voor tickets.

Scroll door onderstaande industriële objecten om een impressie te krijgen van Industrial Re-designs. 

industrialredesigns.com