Travel & Experiences

Ibiza Bohemia: het magische eiland gevangen in een luxe coffeetable book

Liefdesbrief aan Ibiza

Wat is dat toch? Die aantrekkingskracht die Ibiza uitoefent op vrijbuiters, hippies, maar ook de jetset en film- en rocksterren? Vorig jaar verscheen het schitterende fotoboek Ibiza Bohemia van stylist Renu Kashyap en reisauteur Maya Boyd. Inmiddels is de uitgave al aan haar derde druk toe. Het luxe coffeetable book is een prachtig portret van het eiland en haar bewoners. Zoals Renu het zelf zegt: “Ibiza Bohemia is een liefdesbrief aan Ibiza”.

Vrijheid, blijheid

Renu: “Ibiza heeft iets mysterieus waar je niet echt je vinger op kunt leggen. Zodra je landt, heb je dat vrije gevoel. Je kunt zijn wie je wilt, er zijn weinig vooroordelen. Het is alsof mensen zo gelukkig zijn met zichzelf, dat ze geen oordeel hoeven hebben over andere mensen.” De stylist woont inmiddels zes jaar op het eiland en droomt ervan ooit haar eigen huis te bouwen. “Het verbaasde me dat er nog geen mooi boek over Ibiza was. Ja, er zijn titels over grote jachten, over heel luxe huizen, over de rijke kant van Ibiza. Maar daar zit geen ziel in, geen persoonlijkheid. Ik hou juist van het pure, pretentieloze van het eiland”, aldus Renu.

LXRY TV op ibiza

Toen Ibiza Bohemia vorig jaar verscheen pakte Carsten Klint voor LXRY TV het vliegtuig naar Ibiza en ging in gesprek met Renu in Los Patios, een van de hotspots op het eiland.