Interior & Estate

Hyde Park:
het wonen van de toekomst

Met namen als Kensington, Knightsbridge en Notting Hill, denk je niet meteen aan Amsterdam of aan Hoofddorp. Loop nu eens door kantorenpark Beukenhorst-West en de kans is groot dat je niets anders ziet dan grijze gebouwen. Waar de meesten rechtsomkeert maken, blijft André Snippe staan. Dit gebied wordt dé nieuwe stadswijk met een hoofdstedelijke uitstraling, allure en gezelligheid en gaat ruim 3.500 luxe, maar betaalbare woningen opleveren. Begin volgend jaar gaan de eerste palen de grond in. Een gesprek met de vastgoedman achter Snippe Projecten.

Tekst: Susan Poeder

Jij ziet potentie in ogenschijnlijk verloederde gebieden. Wat zie jij wat anderen niet zien?

“Ik denk dat het een buikgevoel is. Ik trek er altijd op uit om met eigen ogen te zien wat een omgeving te bieden heeft, waarbij de bereikbaarheid heel belangrijk is. Ik kan me dat gevoel nog goed herinneren toen ik tijdens de crisis door Diemen liep: een donkere kantorenwijk waar geen auto’s meer reden en geen mensen meer kwamen.

Ik zie ook dat daar al vijftig jaar een station ligt en de trein die je in acht minuten naar het centrum van Amsterdam brengt. Het is een geweldige plek, je moet er echter wel iets van maken. Dat doe je niet door één kantoorgebouw te verbouwen naar een appartementencomplex. Als je het doet, moet je het goed doen. Dat betekent alle panden verwerven, platgooien en een compleet nieuw ontwerp erop loslaten. Voor ons is het de uitdaging om deze plannen met de gemeente te bespreken en hen te overtuigen dat dit mogelijk is. Wij hebben bewezen dat het kan.”

Kun je een voorbeeld noemen?

“In de jaren negentig startte ik met het ontwerpen van appartementen vanaf circa 50 vierkante meter. In ons vakgebied begreep niemand dit, want het was toen heel gebruikelijk om woningen te bouwen van 80 tot 120 vierkante meter. Wij constateerden dat er voor een complex van 40 appartementen zo’n 500 gegadigden waren. Dit was een bevestiging dat er behoefte is voor dit woonsegment. Starters, koppels, zakenmensen die een pied-à-terre zochten… dan praat ik vanaf het jaar 1991.

Op mooie locaties heb ik kleinschalig gebouwd. De vraag was groot. Dat doen we nu al twintig jaar. Later kwamen daar luxe appartementen op diverse locaties in het centrum van Amsterdam bij – een heel ander segment. We selecteren de locaties waar we zelf ook zouden willen wonen. Dat is onze visie voor de appartementen die wij bouwen. Daarbij is er veel aandacht voor kwaliteit en architectuur. Wij besteden ook veel aandacht aan de entrees van de gebouwen die over het algemeen twee verdiepingen hoog zijn, zoals je ze tegenkomt in Londen, Parijs en New York. Dit is zeer bepalend voor de lifestyle.”

Waarin gaat Hyde Park zich onderscheiden?

“We willen een stap verder gaan door een conciërgeservice aan te bieden in de gebouwen. In de gebouwen leeft u met het gemak van een conciërge; een facilitair manager die uw alledaagse zaken, zoals het ontvangen van bezorgdiensten tot de opvang van huisdieren uit handen neemt. Daarnaast managet de conciërge de lobby en zijn alle faciliteiten die de lobby biedt via de conciërge in te zetten. Dat is het nieuwe wonen en leven. De omgeving/infrastructuur wordt voorzien van restaurants, cafe’s met terrassen, diverse wellnessfaciliteiten, fitness- en medisch centrum, diverse shops en een supermarkt.

Daarnaast is Hyde Park een heel markante locatie die goed bereikbaar is, wat wij één van de belangrijkste speerpunten vinden. Als je de straat uitloopt, ben je in een paar minuten op het naastgelegen NS-station. Binnen twaalf minuten ben je op de Zuidas en binnen vier minuten op Schiphol. En wanneer de Noord-Zuidlijn wordt doorgetrokken, is Hyde Park ook nog eens onderdeel van het Amsterdamse metronet.”

Klinkt redelijk als hogere segment luxe. Hoe toegankelijk is Hyde Park?

“Hyde Park is zeer toegankelijk en zal in diverse prijsklassen worden aangeboden. In totaal realiseren wij circa 3.500 woningen; waarvan ongeveer 70 procent in de koopsector en 30 procent in de huursector. Er worden woningen gerealiseerd tussen de 40 vierkante meter tot mogelijkheden van 200 vierkante meter. Op dit moment blijkt uit de praktijk dat een groot deel van de woningzoekenden alleen en tweeverdieners zijn, waarmee in ons programma ook rekening wordt gehouden. Ieder appartement wordt voorzien van een balkon of een terras in een hoog opleveringsniveau. In onze showroom zijn diverse modelwoningen gerealiseerd, waarbij u de kwaliteit, oppervlakte en een juiste impressie krijgt van de door ons te realiseren appartementen. Wij onderscheiden ons door standaardwoningen te bouwen waar je een wow-gevoel van krijgt, als je binnenloopt. Dat is onze kracht.”

LXRY Magazine 40

Dit interview is te lezen in LXRY Magazine 40 dat vanaf nu te bestellen is via de onderstaande knop. Zeker weten dat je niets mist? Neem nu een 1-jarig of 2-jarig abonnement op LXRY Magazine en kies wat voor welkomstgeschenk je wilt ontvangen. Kies bijvoorbeeld een van de heerlijke geurkaarsen, laptoptassen of luxe sjaals uit de LXRY Collection (t.w.v. 69 euro), een Oolaboo Skin Defence DNA protective set (t.w.v. 144,95 euro), of een Sodastream (t.w.v. 159 euro).