Nederlandse Heesen Yachts presenteert hybride beauty

home is where the hart is

De Nederlandse jachtenbouwers verrichten opnieuw een fraaie prestatie. Want Heesen Yachts lanceerde onlangs het 50 meter lange jacht Home: een hybride jacht voorzien van de meest moderne features.

octopussy

De scheepswerf Heesen Yachts is gevestigd in de Brabantse plaats Oss. Het ontwerpt, bouwt en restaureert luxe jachten sinds 1978. Het werd opgericht door Frans Heesen. In 1988 bereikte het bedrijf zijn internationale doorbraak met Octopussy, toentertijd het snelste motorjacht ter wereld. Inmiddels is Heesen onderdeel onder investeringsmaatschappij Topaz Investment International.

hybride

Home is een 50-meter lang jacht dat uitgerust is met zowel een mechanische dieselmotor en een elektrische motor. Die voorzien de kapitein van twee mogelijkheden: cruisen op een mechanische dieselmotor, of cruisen op elektriciteit. Alhoewel Heesen hiermee een bijzondere verrichting maakt, is het jacht niet de eerste hybride ter wereld. Die eer gaat naar Feadship, dat in 2015 de stap maakte met de Savannah. De Nederlandse bedrijven Van Oossanen Naval Architects en Omega Architects waren verantwoordelijk voor de architectuur en afwerking van de Home. Het schip bereikt een snelheid van 16,3 knopen en kan op volle tank een afstand afleggen van 6945 kilometer. Er kunnen 12 gasten aan boord verblijven.

Fotografie: Dick Holthuis

Heesen yachts Hy17850

Meer Cars & Yachts